Viva La Musica

Mobilskoj!Jag har inte så många prylar som jag är så nöjd med som min iPhone. Den är som värsta lekland för oss vuxna, enda skillnaden är att den har otroligt mer generösa öppettider :). Jag försöker lägga band på mig men det blir minst 1 sväng till App Store per dag, jag har dock förstånd nog i detta läge att sikta in mig på kategorin Free. Jag har bara köpt två saker och det är Maxi Dice som jag spelar ett parti innan jag släcker på kvällen. Sen är det a Note som tillsammans med almanackan i telefonen håller örnkoll åt mig. Väl investerade 30 kr må jag säga.Favorit app just nu är Shazam, detta lilla musikgeni. Säg tex att man lyssnar på radio och hör en låt man gillar, eller kanske så vill man veta VEM det är som sjunger den. Då tar man fram sin lilla telefon, bläddrar fram till Shazam och trycker på Tag Now. Programmet tänker lite och så piper den till och avlägger svar. I detta fall var det mycket riktigt Coldplay med Viva La Vida. Jag började dock med Darin;s [snudd på bättre] variant, men den lyckades den inte hitta än. Lite för ny och lite för svensk. Men att det var Alanis Morissette som sjöng Crazy i Djävulen bär Prada, det visste den :).Shazam är sjukt underhållande och tillika gratis om man har en iPhone eller någon av dessa.Bild: Eget collage med bilder från apple.com, tivoliaudio.com samt youtube.com.

signature

15 comments

 1. Linruz: Den stod på önskelistan länge även här, trodde inte att den skulle vara så andvändbar som den faktiskt var dock. I ? min iPhone :).

  Kram Kram

 2. Hej!Jag vill hälsa dighjärtligt välkommenöver till min nya bloggsom jag introducerar idag;Ljus, färger och friska dofter!Vi ses!/Olga

 3. Miri: Perfekt!

  a lovely borderline: De är mycket skoj, både appen och telefonen :).

  Olga: Man tackar så mycket för inbjudan.

 4. Elin – ett hus till oss: Jag velade också länge, då blev lyckan över att den var precis så bra (och lite till) som jag trodde. Hoppas att det blir det samma för dig :).

  En fin dag önskar jag även dig!

 5. Kul med bra tips, tack tack :) Älskar också min iPhone och Shazam är fantastiskt! Också nyfiken på a Note, liksom Tess :) Annars kan jag rekommendera Evernote, som är fantastiskt (och gratis) eftersom det synkar både iPhonen, mac/pc och via webben. Things är också ett annat bra “effektivitetsprogram”

 6. Jag är barnsligt förtjust i lightsabre applicationen. Kan underhålla inte bara mig utan barnen en lång stund. Shazam är toppen. Använder den ofta när jag sitter i bilen och flippar mellan radiokanalerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *