Bedårande

Köket blev finaste barnrummet.I fredags lagom till helgen damp nya nummret av Family Living ner i brevlådan [nr 6 – 2009]. Ett av reportagen handlade om Leia och hennes bedårande rum som tidigare varit lägenhetens kök. Idag är köket flyttat och Leia sover bekvämt på den tidigare diskbänken, har kläderna i det som var köksskåp och en koja där det tidigare var plats för soporna. Reportaget var fullt av användbara tips för att göra barnrummet personligt. Favoriten förutom kojan var det runda lilla hålet i väggen där den lilla musen kikar ut, Astrid skulle älska att ha det så :). Samt det broderade fallskyddet. Det som tidigare varit ett andvändbart men rätt så trist skydd blev genast snyggt med Leias namn i korsstygn.Kuddarna och lampan fastnade jag också för, men de var inköpta i New York så de får jag lov att släppa …. I alla fall för nu :).Bild: Eget collage med avfotad bild [fotograf: Katja Halvarsson som även är mamma till lilla Leia] från tidningen Family Living.

signature

8 comments

  1. Visst är det fantastiskt! Blev så till mig att vi ska göra nåt liknande till äldsta dotterns rum när turen kommer till henne igen… Man har ju tusen projekt på gång jämt!

  2. Hej, lampan ser ut att vara asiatisk, vietnamesisk? Bör inte vara svårt att hitta i Stockholm. Titta på minh.se, de kanske har ngt. annars finns en vietnamesisk affär på RörstransgatanLycka till!

  3. Åh vilken underbar säng. Försöker samla på mig inspiration till ett gästrum/lekrum där just förvaring under sängen (och helst en koja) står högt upp på listan. Ska nog ta och pallra mig iväg och köpa senaste numret av FL :-)Supermysig blogg har du!

  4. Tess: Jamen visst var det ja, började genast fundera på liknande lösningar fast i ett rum som inte varit kök tidigare då :). Nej, man får nog inspireras kring andra ting från reportaget, även om man skulle vilja kopiera det rakt av. Så sant, många projekt på g allt som oftast. Heja oss!Elisabeth: Man tackar så mycket för tips, ska genast kika på minh.se. Hoppas hoppas :). Malin: Tidningen är nog på väg till butik då prenumeranterna fick den i fredags. Hannah Widell på framsidan & nummer 6 är den som gäller.Så snällt, Tack så mycket :).

  5. Hmm…kan inte låta bli att fundera, du säger att Astrid skulle älska att ha det så här, men tror du att hon även älskar det om två år? Hur långt fram i tiden tänker du när det gäller inredning såsom möbler och tapeter ska hålla och tyckas om?? //Maria

  6. Maria: Jag tänkte nog mest på att hon skulle älska att ha en liten mus kikandes ut genom ett hål i väggen som ett fan av Tom & Jerry hon är. Hur länge vet jag inte dock. När jag tänker och planerar hennes nya rum nu så blir det en kombo mellan stor och liten flicka, precis som hon är just nu. Det ska finnas plats för leksaker fortfarande men samtidigt så är det dax för ett riktigt skrivbord med tanke på skolan. Färgerna blir neutrala och en fondvägg som är lätt att byta ut senare sätts upp. Givetvis vill jag att det ska hålla så länge som möjligt, både tapeter och möbler. Jag vill även återanvända så många möbler som möjligt, så blocket är mycket välbesökt just nu. Med lite färg blir de som nya igen, men personligare precis som i reportaget.

    Med andra ord, rummet ska hålla länge. Det som görs ska med lätta medel kunna ändras i takt med hennes ålder.

    Att göra ett litet barns rum är inte aktuellt, men man kan alltid inspieras. Ur en tanke föds en annan som så vists sägs :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *