Gör din egen [del 6]

Gör din egen pestoHela familjen här hemma älskar pesto, i alla former och smaker vi äter dem med glädje. Jag har tidigare delat med mig av några väl beprövade recept och här nedan följer två till:Efter att Ernst K gjort den Svensk Pesto med västerbottenost i sitt program var jag bara tvungen att prova det receptet jag med. Jag mixade dock min i mixer och så hade jag den som fyllning tillsammans med mozzarellaost i kycklingfiléer i ugn. (Kycklingen lindades sedan med parmaskinka) En utmärkt rätt när det ska vara lite festligare.I Family Living nummer 4 [2009] fanns detta urgoda recept på kronärtskockspesto med. Vi åt den till kassler men den passar nog lika bra till både kyckling och fisk.Kronärtskockspesto1 burk kronärtskocksbottnar200 g riven parmesan1-2 vitlöksklyftor1 kruka basilika1 påse pinjenötter3 msk olivoljasatMixa alla ingredienser till en röra och smaka av med salt samt eventuellt lite peppar. Klart.Jag måste bara slå ett slag för Kycklingen med pasta och pesto som jag bloggat om tidigare. Snabbt & Gott!

signature

4 comments

  1. Gott med pesto (något jag först på äldre dagar kommit på att jag faktiskt gillar)! Jag måste dela med mig av tipset jag fick av en pålitlig kock – byt ut pinjenötterna mot cashewnötter! Är lättare att få tag i, blir billigare, ger mer nötsmak och inkräktar på intet sätt med pestosmaken! Tror han sa att det funkar med mandlar också.

  2. Mmm jättegott är det med Pesto den här varianten skall jag absolut prova. Åhh ska nog lyxa med en god macka till te-koppen ikväll när de tre sover och mannen är på möte. Ciabbata (stavas hur?), god skinka, tomat och PESTO på toppen. Ja så får det bli. Hm undras om de vill gå å lägga sig nu??Ha en ljuvlig tisdagskväll.

  3. Mamma P: Samma här, det tog ett tag innan jag vågade prova till och med :). Jag har gjort med mandlar och det funkade jättebra, det blir en rund och god smak. Cashew ska jag prova nästa gång, Tack för tipset.Mimmi: Det var så lite så :). KramAnne O: Men åhh så gott det där lät. Hoppas att de små somnade i bra tid och att mackan blev urgod!Btw: Tapeten, visa den för din man igen. Johan rös först han med, men nu tycker han mycket om den ;).Må så gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *