3 sorters kakor

Glutenfria kakorProblemet med att baka glutenfritt är att få bakverken att smaka som om de inte vore glutenfria. Jag har missyckats några gånger, men härom dagen så blev de förträffliga alla tre sorterna. Snacka om lycka :).1. Hallongrottorna är ett recept från Sommarens söta som jag gjort om lite. I receptet står det 3 1/2 dl vetemjöl men jag bytte ut det till 2 1/2 dl glutenfrimix och 1 dl potatismjöl. Kakorna blir lite sprödare än vanligt, men smakar precis som en Hallongrotta bör. (Jag hittar inte receptet på webben, men jag tror att detta funkar fint att utgå från också).2. Här gjorde jag en mix av två (kanske t om 3 kakor) finfina kakor så att det blev en ultimat glutenfri . Försvinnande goda! Grunden är systrarna Eisenmans “The ultimate chocholat chip cookie” där jag bytte ut hälften av mjölet mot havregryn och den andra hälften mot glutenfrimix. Sedan smaksatte jag kakorna a´la Leila. Dvs jag blandade två av hennes tips till en. Så till Systrarna Eisenmans recept hackade jag i 100 g mörk choklad, 100 g vit choklad. Sedan rev jag skalet från en apelsin och avslutade det hela med 1/2 tsk ingefära. Njut dem nybakade med en kopp te och en spännade bok en regning dag.3. Kolasnittar ur Leilas bakbok A pice of cake. I dessa var det redan så lite mjöl så jag bytte bara ut det mot glitenfrimix. Kruxet är att degen blir lite mindre tålig med mixen så man får vara lite lätt på handen. Även dessa kakor blir lite sprödare, men saken är den samma.Måste också passa på att tipsa om denna goda sockerkaka a`la Mia Öhrn. Mycket god även den, jag valde dock att ha i lite mindre kakao i min.Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

9 comments

  1. Du har så himla snygga bilder och layout! Fotar du allt själv o redigerar? :)Det är alltid roligare att läsa en blogg som är snygg som din!

  2. Det är så roligt när min favoritbloggerska tipsar om glutenfria recept. Jag måste äta glutenfritt sedan 2 år tillbaka, och alla recept på godsaker mottages tacksamt! Tack för all rolig läsning på din sida!

  3. Toppen när man kan ta det bästa ur recept och göra om dem så det passar en själv.De ser smaskens ut allihop.kram kram

  4. Jag älskar din blogg. Otroligt vackra bilder. Jag bara fotograferar och sedan lägger jag in mina bilder. Måste lära mig lite mer i Photoshop! Jag har varit sugen på denna kokboken länge nu men inte fått tillfälle att handla den. Där har varit många andra som har kommit före. Kramizar/Carina

  5. Mmmm – nybakat är gott! Och vackert – åtminstone på din blogg!Här blir det lavendelkakor – min sommarfavorit :)(Vet dock inte om det funkar att göra glutenfritt)/Pernilla

  6. Alla: Tack så mycket för alla fina kommentarer om bilden och bakningen. De satte guldkant på min tisdag minsann :).KramSandra: Tack så mycket :). De bilder som jag fotograferat själv här hemma är det jag som fixar & trixar med. Men jag använder mycket pressbilder till de andra. Men jag hoppas kunna ta lite mer bilder själv framöver, det är ju så mycket roligare att visa :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *