Morötter

Moröttertill skillnad från sparrisen och kronärtskockan så är min förtjusning till moroten allt annat än ny. Precis som Astrid så älskade jag fint riven morot som barn, jag kunde äta hur mycket som helst. Man stoppade en stor sked morot i munnen och sög ur den söta saften innan man började tugga. Jag har i dagsläget inte samma ritualer kring ätandet av moroten men jag har däremot vidgat mina vyer lite så det blir inte bara rivna längre. En enkel favorit som vi äter minst en gång i veckan är ugnsbakade morötter. Hur enkelt som helst, bara att skrubba eller skala och skära dem i bitar. Lägga dem i en ungfast form och ringla över lite olivolja och flingsalt. Timjan och några delade vitlöksklyftor ger en lite festligare touch. Gott till det mesta men främst äter vi dessa som variation till potatis när det vankas köttfärsbiffar eller ungsstekt kyckling.Andra morotsfavoriter följer här:Pasta med morot – och fetasås.Varm primörsallad.Rotfrukter på grillen. (förra sommarens favorit)Marinerade svenska morötter.Honungsrostade morötter & chevrébetor.Potatis och morotssoppa.Morotstzatziki.Morot & valnötsbröd.Morotsrulle.Och så sist men egentligen på första plats, Den älskade morotstårtan!Länge leve moroten :).Bild: Eget collage med bild från istock.com.

signature

6 comments

  1. Håller med dig! Morötter är fantastiskt gott i alla former… Tack för lite nya idéer, det kan en vanemänniska som jag verkligen behöva!

  2. 2BarnsMamman: Ja den är ju det, något oförtjänt kan jag tycka. Härligt, hoppas det kommer att smaka :).

    Anna I.: Visst är man vanemänniska, det är samma här. Men ibland får jag små ryck och det ger utdelning i form av nya rätter på matlistan. Jag kan bli löjligt stolt över sånt :).

  3. Haha, jag älskar morötter, och jag håller som bäst på att truga i min lilla sexmånaderstjej smakportioner av morotspuré… Med blandat resultat.

  4. Caroline: Den är riktigt fin det och precis som du skriver så kan man tänka sig att den är liiite nyttigare i alla fall ;).susanne: Så söt du är, Tusen Tack :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *