Mademoiselle Chanel

Coco ChanelJag har så länge jag kan minnas varit mycket fascinerad av Coco Chanel, denna lilla men samtidigt så starka kvinna som vågade gå emot srömmen och göra sin grej. Precis tvärt emot vad som var brukligt på den tiden men samtidigt så rätt. Hon fattade sig ofta kort men lyckades säga så mycket med dessa korta meningar. “Fashion fades, only style remains the same.” är bara ett exempel på citat vi fortfarande använder. 2009 är Coco Chanels år, 38 år efter sin död kommer två filmer samt en bok om hennes liv ut. Den franska filmen Coco avant Chanel där Audrey Tautou spelar Coco i en film om hennes liv. I slutet av året har dessutom en film om hennes romans med Igor Stravinsky premiär. Den ser jag lite extra mycket fram emot då Igor spelas av ingen mindre än Mads Mikkelsen. Lovely!Boken som är på gång har jag dålig koll på tyvärr, men det finns flera vackra sedan tdidgare. Min favorit är World of Coco Chanel som jag alltid har liggande framme och bläddrar i ofta.Härom kvällen sände Kobra ett program om Coco Chanel, där de visar lite kläderna och hennes vackra våning. Missade ni det så finns det att avnjuta här*. Vill ni se mer av den vackra våningen så går det fint här. Missa inte heller Kiera som Coco, det är sannerligen ögongodis dennna ack så gråa torsdag.* Avsnitt 6 som finns tillgängligt till den 26 juli.Bild: Eget collage med bild från fanpix.net.

signature

4 comments

  1. Ja, hon är ett äkta orginal Coco Chanel, synd att kläderna är så dyra annars hade jag lätt köpt massor! Vilken fin blogg du har förresten!

  2. Visst var det en fantastisk våning! Och vilka kläder! Underbart! Kobra är ett jättebra program, allmänbildande och överraskande. Modigt av journalisten att besöka en mode-icons våning klädd i slafsig tshirt och en kavaj som def sett bättre dagar.

  3. Emma: Så trevligt, Hejsan :).

    anna: Ja det är en sorg så sant. Men det finns massor av kläder som är helt ok i pris och som alla är inspirerade av Chanel. Hon hade inget emot kopior, tvärt om såg hon det som ett tecken på framgång. Vi får ta tillvara på de orden och budget-shoppa :).

    Elisabeth: ljuvlig våning var det, och så modern ändå fast den är inredd sedan många år. Historierna om hur hon tänkte när hon skapade de olika plaggen, vilken detaljrikedom och vilken uppfiningsrikedom det fanns där Härligt! Inspirerande på alla plan.

    Haha, precis vad jag också tänkte. Att han vågade :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *