Torsdag

Hemmets tvätthörnaSedan ett tag tillbaka så är det städdag här hemma på torsdagar. Tidigare kändes det om om vi städade jämt när vi var lediga, ALLA andra var lediga och gjorde mysiga saker med familjen och vi ja vi städade. Det är befriande att få det tråkiga ur vägen redan på torsdagen så vi bara kan njuta resten av helgen. Regeln att hålla efter en halvtimme om dagen de övriga dagarna tycks också ha gått hem hos alla familjemedlemar. Jag gillar rutiner, nej jag älskar dem :).Idag är det alltså veckans riktiga städdag så här ska dammsugas, torkas golv, bytas sängkläder, dammas, plockas mm. Astrid ska ställa alla sina nallar på rad och organisera sina pennor. Med lite tur så får de även städat och skurat i dockskåpet. Jag ska tillbringa större delen av kvällen i tvättstugan som skådas på bilden ovan. Mellan tvätt och häng ska jag också baka lite tänkte jag, blir det gott får ni receptet imorgon :).En riktigt fin torsdag önskar ja er alla!Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

19 comments

 1. Oj vad fint ni har det. Då kanske det inte blir helt dötråkigt när man viker tvätten och letar omaka strumpor ;o)Ha en bra vårdag!

 2. Att ha det gott: Lite roligare blir det ju med piff i tvättstugan, men jobbet är det samma i alla fall :)Pauline: Tack, så roligt att du gillar :). I flaskan är det strykvatten med doft av linblomma om jag minns rätt. Kan vara prästkrage också, min franska är så där ska jag erkänna men gott luktar det i vilket fall.

 3. Sandra: Jag skulle nog säga att det som piggar upp mest i tvättstugan är radion, med Mix megapol-skrål viker man snabbt och lätt. Letar omaka strumpor går av bara farten då :).Det samma önskar jag dig!

 4. Har även vi fösökt köra halvtimmes plockningen varje dag men inte lyckats. Måste skärpa till oss för det är en himla bra rutin, får massor med tid över ju…Riktigt fint i tvättstugan som överallt annars i ert hem ;)

 5. Louise: Skåpet är inte ett loppisfynd tyvär, det hade ju varit så mycket roligare då :). Utan det är en nyproduktion. Mitt är köpt i en butik för några månader sedan men det finns att shoppa på webben balnd annat här:http://www.isabellasmith.com/ecommerce-products/view?product_id=24006&category_id=1942Skönt Hemma: Vi har misslyckats flera gånger också, Men denna gång är hela familjen med på planen och peppar peppar så flyter det på jättebra just nu. Precis det är ju just det, man vinner tid. Inte bara tid man slipper städa utan även tid man spenderat funderandes på allt man måste ta tag i.Lycka till med ny rutin :).Så snällt, tack så mycket!

 6. Är det så där fint i din tvättstuga – love it!Här städas det också på torsdagar och jo – visst är det den bästa dagen. Då luktar det såpa när fredagen kommer och så får man till fullo njuta av helgen. Ha en trevlig helg!Kram

 7. Lina: Tackar, så roligt :). Absolut, jag är helt frälst vid städ torstag nu mer. Att bara kunna äta gott och slappa på fredagen utan att ha städningen hängandes i luften, det är frihet i en liten ask!

  Kram & Trevlig helg!

  Anne, anness: Såå roligt att du tyckte om fotot, Tack :). Det kommer fler bilder nästa vecka, då kör vi vårat minimala sovrum.

 8. Åh så fint och inspirande!! Var har du fått tag på den stora glasburken? Jag tycker mig ha letat överallt efter en sådan utan större framgång..

 9. Victoria: Roligt att du blir inspirerad av vår lilla tvätthörna. Den stora glasburken finns att hitta till finfin peng hos favoriten IKEA :).

 10. Men åååååhhhhhh…. är detta din tvättstuga! Trodde det var en bild från nåt tjusigt inredningsmagasin! Jag är GANSKA avis nu ;) Det är hur snyggt som helst!

 11. Livet blir så mycket enklare när man strukturerar upp vissa vardagsaktiviteter. Jag har tyckt det var så himla jobbigt att komma på vad vi ska ha till kvällsmat och det har gått massor av energi till det. Sen två månader tillbaka har vi fått bra vardagsstruktur bara genom att varje söndag efter frukosten gå igenom veckans aktiviteter och skriva upp en lista på vad vi ska äta den veckan. Samtidigt gör vi handlelista och på söndagskvällen kompletteringshandlar en av oss. Tar inte alls lång tid och har verkligen underlättat mitt vardagsliv. Och det har blivit en trevlig vana för oss. Barnen lämnar frukostbordet och maken och jag sitter kvar och planerar veckan.kram på dig! Vilken fin bild från din tvättstuga!

 12. Sofia: Den är mysig vår minimala tvättstuga, jag tycker mycket om den. Men tvätt fylls på och livet går sin gilla gång även här :).Smile: Men så bra rutin du delar med dig av, den ska jag nog ta och fundera mer än en gång kring också. Dels för att det är så skönt att ha mat hemma i början på veckan men också för att Ica Maxi är som en stor tom dröm där på söndag eftermiddag/kvällen. Urbra, Tack så mycket :).Kram Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *