Working Girl

Working GirlNär vi höll på med den stora utrensningen här hemma så hittade jag en låda fylld med gamla VHS – filmer. Vissa åkte raka vägen i soporna [ Teletubbies] medans andra blev lyckligt upptäckta igen. Favoriterna Jävla Kajsa, Copycat, To Catch a killer och så ljuvt 80-tal a´la Working Girl. Jag minns inte hur många gånger jag sett den filmen, men citaten satt som en smäck än. Jag kunde dem alla. Harrison Ford var lika vacker som Fru Cusack var, hmm låt oss säga … Ja, hon liknar en fågelskrämma helt sonika :). Storyn håller faktiskt den med förvånansvärt bra, det är lite lungnare tempo än vad vi är vana vid idag. Men jag hade ingen brådska så det kändes mycket avslappnat och skönt. Jag såg att filmen finns att tillgå på DVD numer, så jag kanske slår till på en sådan istället för den lite mindre pålitliga VHS-kopian.Personnel Director: Tess, Tess, Tess, Tess. You don’t get ahead in this world by calling your boss a pimp.Tess McGill: Well, he is.Ikväll njuter jag denna film, Life is like a box of … :).Bild: Eget collage med bild från imdb.com.

signature

7 comments

  1. Det verkar som om du och jag har samma filmsmak. Denna är en gammal favvo som jag har sett oräknerliga gånger och kunde vartenda citat när det begav sig….Kanske ska damma av den gamla VHS:en och nostalgititta :)

  2. Kakan: Det där med citaten var lite scary, jag hade nog inte kunnat rabbla alla bara så där men när filmen rullade så kom de av sig själv. Vid dessa tillfällen så undrar man ju lite kring detta med att ta upp olika kunskaper olika lätt, detta var inga problem. Annat var det med olika matteformler ;).Damma av, det var en mycket trevlig stund.

  3. Det är verkligen scary att allt oviktigt sitter som ett smäck men att man glömmer och packa ner barnens frukt till skolan eller för den delen den där matteformeln som är så användbar på tentan….Papegojvetande kallade en lärare allt sådant som var oviktigt men som satt som ett smäck. Bra ord tycker jag :)

  4. Popprinsessan: Ja låten också ja, helt underbar. Älskar Carly Simon :).Kakan: Mycket bra ord, jag är full av pappegojvetande :). Dottern lika så tror jag, hon vet allt om Hello Kitty och kan rabbla filmrepliker som om hon inte gjort annat i sin dar :).

  5. Fortfarande nær jag skall fråga mina gæster om de vill ha kaffe eller tea så avslutar jag med “me” i huvudet…kommer nog aldrig att gå ur.. ;)

  6. Tess: Samma här, det kommer ett litet “Me” dragandes var endaste gång. Nix, detta får vi nog leva med ja ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *