Våffeldagen

Våfflor a´la Martha S

Idag är det den 25:de mars och det betyder att lönen firas med våfflor ikväll då det är Marie bebådelsedag. Hur man äter sina våfflor är en smaksak, Astrid och Johan äter dem med sylt och grädde medans jag hellre väljer stenbitsrom, gräddfil och fint hackad rödlök. Själva våfflorna kommer jag att köra efter Leilas recept från Ulla Winbladh, det har vi provar tidigare och de blir mycket frasiga och goda. Eftersom vi vill äta dem olika så utersluter jag saltet i receptet. På Marthas-sajt hittade jag lite olika tips på hur man gör den perfekta våfflan samt några olika serveringsförslag:För den perfekta våfflan:- Om man gör våfflor utan grädde så separera äggvitan och gulan och vispa väggvitan separat. Vänd sedan ner den vispade äggvitan försiktigt på samma sätt som om du skulle ha tillsatt vispad grädde.- När våfflorna ska gräddas, sprid smeten i “hålen” istället för att utgå från mitten och låta smeten dela sig genom tynden av järnet.- Våfflan är klar på några minuter när den slutat puffa ånga. Prova att lyfta locket försiktigt, släpper inte våfflan på en gång så vänta lite till.- Sista tipset är inte Marthas utan Leilas, använd Ramlösa (el dyl) i smeten istället för kranvatten och våfflorna blir maximalt frasiga.Serveringstips:- Sylt och grädde- som en BLT- macka blir det om man tar två våffelbitar och fyller dem dem sallad, tomat, lite senap, en skiva ost samt knaperstekt bacon.- Ägg och sparris känns nytt tillsammans med våfflan, denna är dessutom gjord med potatis i smeten. Lite matigare, måste provas framöver.- Detta är en favorit sedan tidigare, vi smaksätter pannkakan på samma sätt ibland också. Tillsätt lite vaniljsocker och kanel i smeten och du får en helt ny upplevelse, smarrigt.Fler Våffeltips i massor hittar du på Våfflor. se samt här!Happy Våffeldag :).Bild: Eget collage med bilder från marthastewart.com.

signature

8 comments

  1. Tipset med att vispa äggvitan är toppen. Ha gjort så i flera år och de vblir verkligen jätte fluffiga och goda.Kram kram

  2. Hej!Åh vilka inspirerande våffel-tips! Här blev det snabb-varianten igår med våffelmix, sylt och grädde, mycket gott även det i all sin enkelhet men dina tips vill jag också prova – tur att man kan äta våfflor fler gånger om året ;o)!

  3. Linruz: Ja det är ett superbra tips på hur man frasar till en lite slankare våffla, hon kan hon Martha :).Kram KramTova: Absolut är det så, våfflor håller året om. Dessutom så går de ju att variera efter tycker och smak i det oändliga, så risken att man ska tröttna är snudd på obefintlig :).

  4. Har insett att jag totalt missat att käka våfflor i veckan och inser också att jag måste rätta till det misstaget under helgen. Fast jag vet inte riktigt vilken modell jag ska satsa på nu? Smarrigt är det iaf!!

  5. Popprinsessan: Ingen fara med uteblivna våfflor, det finns 364 nya chanser att fånga :).Smaklig spis!

  6. \r\nGood post! I plan to move into this stuff after I?m done with school, as most of it is time consuming. It?s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *