Arbetsrummet [Del 1]

Arbetsrummet 1Varmt välkommna in i mitt nya arbetsrum! Rummet är ett hopplock av saker och ting som jag haft sedan tidigare så det blev inte så mycket nytt, men allt känns nytt då tapeten ger en helt ny känsla till rummet. Lite info om bilderna följer nedan och mer detaljbilder kommer under veckan.1. Det blir ju en hel del prylar på bordet, en stor skärm, tangentbord, en liten pryl som gör att jag kan frilägga bilder på samma sätt som laptoppen, ritbräda, högtalare mm. Inte så snyggt, men ack så nödvändigt :). Då jag ville ha ett ganska långt bord så köpte vi en bänkskiva tänkt för kök på Ikea och målade den vit. Benen är återanvända även de, vita svarvade från Ikea anno 2001. Hyllan* övanför skrivbordet är en kökshylla från Ikea som målats vit, den är inte djup nog för pärmar men lagom för lite favoritböcker. Jag gillar också att den har en stång nedtill där man kan hänga sånt man vill ha lätt access till. Tavlorna på väggen är collage av min farmors skisser.2. Jag har tidigare visat en detaljbild samt berättat storyn om detta skåp. Nu har det fått flytta in hit från vardagsrummet och den passar så fint mot tapeten. Lampan från Mio och några favoritböcker med en trollslända på toppen, gör det personligt. Bokstäverna som står ställda mot väggen är inte ett manifest för killarna i EMD, utan är förkortningen av En mammas dag så klart :). Kokboksfavoriterna bildar ett torn för telefonen i bakelit.* Jag hittar ingen bild på hyllan, men den finns att beskåda på köksavdelningen och kostar ca 350 kr.Arbetsrummet 23. Sittbänk med massor av förvaring (skor i ena facket och tygbitar i det andra) inköpt på Ikea för några år sedan. Kudde från House Doctor 08, samt väska från H&M Home fylld med massor av tidningar. Mattan är nyinköpt, den är kritvit och gör ljuset i rummet behagligt i kontrast till tapeten. Presentpapper och rullar förvaras i en papperskorg från Ikea.4. Myshörna vid fönstret. Stor skön Ekeskog fåtölj med  en lite mindre ullig puff framför. Båda från Ikea, ingen av dem finns kvar i sortimentet längre tyvärr. Den andra kudden från House Doctor och så den älskade tavlan med hunden på väggen. Skira gardiner för fönstren så att ljuset släpps in, på gardinen sitter fjärilar som man lätt sätter fast med ett clips. Inköpta i trepack hos Indiska härom dagen.Fortsättning följer imorgon ….Fotografi: Helena – En mammas dag.

signature

16 comments

  1. Vilket härligt arbetsrum! Tapeterna är så tjusiga. Blev nyfiken över vad det är för liten pryl som gör att du kan frilägga bilder på samma sätt som laptopen. :)

  2. Hej!Jag har inte bakat cupcakes nån gång, men har många gånger tänkt göra det. Ofta stupar det på mått o dyl i recepten. Ikväll sökte jag efter måtten på Google och hamnade på ett inlägg på din sida från juli 07. Precis vad jag sökte! Tack så mycket! Nu är jag i alla fall ett steg närmre cupcakes än innan :)

  3. Gud vad snyggt! Sa fin tapet och vilken harlig blandning av detaljer! Sa kul att se annat an vitt och svart som i de flesta svenska bloggar!Jag vill garna ha samma arbetsrum tack! :)Ha en skön kväll!

  4. fru A: Så roligt att du tyckte om det, Jag trivs som fisken i vatten här nu :).Patricia: Eftersom jag nästan bara suttit med laptop de senaste 5 åren så har jag problem att jobba med musen. Jag är van att använda den bärbara datorns touchpad istället. Så vi köpte ett touchpad som passar till den stationära datorn också, problemet löst :).m: Så bra att du fick lite tips inför baket. Lycka till och hoppas att allt blev smarrigt :).Ps: Mitt favorit recept på frosting dyker upp endera dagen här på bloggen, håll utkick ;).hemmabloggaren: Absolut, här funkar det finfint att jobba :).Åsa: Så roligt att du gillade rummet. Jag ville ha färg och då gärna en färg som passade till alla mina girlie saker som jag samlat på mig under åren. Så ett rum står ut lite här hemma, I love it :).Jag kan dela om du vill ;),En fin tisdag önskar jag dig!

  5. Me like! Nu vet jag vart jag ska göra av med alla presentpappersrullar som ligger och dräller omkring i skåpen, tack för den idén. Jag gillar också din skrivbordshörna jättemycket, där ser man att man inte alltid behöver köpa nytt bara man ser sig omkring lite vad man har där hemma. Hur var det med förvaringsbänken från Ikea, finns den kvar i sortimentet ännu?

  6. Magdalena: Så roligt att du tyckte om rummet, och att det inspirerade dig :). Att återanvända saker/möbler som funkar men som inte passar in riktigt gillar jag mycket. Ofta är det lite slit på vägen, men det känns ack så bra när det är klart. Om du menar bänken som är fylld med skor och tyg så finns den tyvärr inte i sortimentet längre, men det finns liknande som inte har tyg överdrag. Annars kan du kika på Blocket, de dyker upp där titt som tätt för någon hundring.Lycka till!

  7. vilka toppenideer jag fick här nu!! skrivbordet är precis vad jag har varit på jakt efter eftersom jag vill ha en lååång bänk för både jobb, femåringspyssel och symaskin O även jag kommer leta reda på sopphinken för papper o presentpappers rullarna Jättefint!!

  8. Kerstin: Så roligt att du fick lite inspiration av bilderna! Bänkskivan från Ikea är längre en ett normalt skrivbord, men de är grundare. Jag upplever det inte som något problem, snarare tvärtom men jag ville upplysa om det i alla fall. Jag tror att ni kommer att få fint plats med jobb, symaskin och pyssel.Absolut, kör på en spotunna den rymmer massor :).Trevlig helg!

  9. Ullisar: Min farmor var klok som en bok och kunde många inspirerande ting. Tavlan med hunden har hon inte gjort, men alla skisserna som sitter i de andra tavlorna de är hennes vackra verk.

  10. \r\nThis is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see?Good post with useful tips and ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *