Söndagens middag

Ostpanerad lax med ljummen potatissalladPrinsessfisk med rosasås (Dvs. Lax med romsås) är nog det bästa Astrid vet, hon väljer det tom före McDonalds som annars är storfavoriten. Om det är burgaren eller leksaken som lockar mest där ska jag dock låta vara osagt :). I veckan hittade Astrid ett recept i en av årets fyndade böcker på bokrean som föll henne på läppen. Efter dagar av tjat så var det igår äntligen dax för henne att få smaka om det var så gott som hon trodde, Och ja lyckligtvis var det en stor hit. Så jag misstänker att det inte är sista gången som vi lagar denna förträffliga lax. Jag ser fram emot när färskpotatisen gör entré och lyfter den ljumma potatissalladen ett snäpp till. En smak av sommar redan i mars, helt klart.Här hittar ni Maud:s laxrecept! (Scrolla ner till det sista)Osten som man panerar laxen med i receptet är Västerbottenost, även det en favorit här hemma. Vi finriver den och har den med i köttbullar tex, det ger en fin och rund smak. Till pannbiffar kan man köra kombon, finriven Västerbotten samt lite sambal. Världsklass :).Bild: Foto från boken Mat med Maud av Maud Onnermark, samt kludd av mig.

signature

6 comments

  1. Jag fyndade också den boken och är inte besviken. Jag längtar precis som du till färskpotatisen och då får jag nog göra detta recept för det ser verkligen gott ut! /Sofia

  2. Fias kastruller: Visst var Mauds bok bra, jag köpte hennes middag på 20 min (eller liknande) och den var också mycket inspirativ. Mmm, tänk första färskpotatisen för säsongen. Mumma :).

  3. Anna: Haha, ja det är något speciellt med kombon lax, västerbotten och sparris. Tack och lov så är Astrid också älskare av sparris, vi äter det ofta. Allt om mat – kokobok, det låter spännande den får jag kolla upp snarast.Vilken fin Alla hjärtans dag middag du bjöd på :).

  4. Hade en vårlunch i söndags för min nu 65 åriga mamma. Varmrökt lax med romsås. Ville ha färskpotatis förstås men hittade bara gamla stora potatisar i vår affär – tills jag ramlade över frysdisken. Findus har FRYST färskpotatis!Frysta små potatisar i kokande saltat vatten och massor med dill. Den funkade perfekt och ett helt ok alternativ fram till “äkta” vara finns i affären! Tack för alla härliga tips! Misan

  5. Misan: Men så roligt att du gillade den frysta potatisen, jag stod och höll en förpackning härom dagen men tänkte att detta kan ju aldrig funka … Men nu när du lovordat dem ska jag minsann prova jag med. Tack så mycket för tipset, nu blir det midsommar i mars :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *