Ett varv till

Blivande sovrum

Ni kanske minns denna bild med den då nya fondtapeten i arbetsrummet. I helgen blir den fondtapet i sovrummet istället. Hur vi än fixar och trixar så får vi inte till det med plats i arbetsrummet utan vi får helt sonika byta rum. Sovrummet vi har idag är det största rummet här hemma om man inte räknar med vardagsrummet och det som nu är arbetsrum är det minsta. Problemet är att få plats med  fotoutrustningen som periodvis tar stor plats. I och med detta rumsbyte så har vi nästan gått varvet runt med rummen under de 5 år vi bott här. När vi flyttade in så hade Astrid det lilla sovrummet och vi det stora uppe. Nere var det arbetsrum. Sedan fick Astrid det stora sovrummet uppe och det lilla blev arbetrsum. Arbetsrummet nere blev sovrum. Nu får Astrid behålla sitt rum då hon behöver ytan bättre än vi som bara ska sova där. Ja, herre gud vilken karusell det blir när man inte riktigt får hemmets yta att räcka till. Men jag tror att detta kan lösa våra problem i alla fall under en övergångsperiod väntan på att huset med stort H ska dyka upp. Sällskapsytor och arbetsrum nere och så sov och bad en trappa upp, precis som för 5 år sedan :).På tal om bad, badrummet uppe är en riktigt trist syn idag med brun plastmatta och benvita tapeter (även de i plast) som överlevt från det glada 80-talet. Mäklare som vi talat med inför eventuell försäljning tycker inte att vi ska rusta det nu då vi inte kommer att få tillbaka pengarna vid en försäljning. Men något skulle jag vilja göra med det i alla fall, så jag klurar på att måla golv och väggar. Är det någon som provat? Fungerar det, blir det ett hållbart resultat? Jag skulle vara mycket tacksam om ni ville dela med er av era erfarenheter i frågan.Fotografi: Helena – En mammas dag

signature

12 comments

  1. Vi målade plastmattan i vårt badrum med Alcro Lokal golvfärg, det funkar okej men det är lätt att repa upp färgen (tex under badkarstassarna föll färgen bort snabbt). Den fäste liksom inte riktigt men vi tyckte att det funkade okej ändå (nu är det renoverat, vi visste då att vi skulle slita ut badrummet inom ett år pga stambyte så vi tyckte att det var värt en chansning)

  2. Hejsan ! :) Sugen på att prova en Aloe Vera Gel dryck som rensar magen på slaggprodukter ellervarför inte en Aloe Vera Propolis kräm som hjälper jätte bra mot torrhud eller kanskeen Aloe Vera Heat kräm som hjälper mot spända nackar & ömma muskler !Jag har det & ännu mer..Gå in på min blogg http://idamanson.blogg.se & beställ !// Ida

  3. Den tapeten var verkligen en riktig snygging. Förstår att du är sugen på att fixa til badrummet.Blir spännande att se hur ni gör…Kram kram

  4. ida: Tusen Tack för infot. Vi sitter ju lite i samma sits här då vi antagligen inte kommer att bo här om ett år, det är en tillfällig lösning bara. Jag ska kolla upp färgen som ni använde och med lite tur så drar vi igång till veckan :).Sofia: Tackar så mycket, den heter Gloria och kommer från Sandberg Tyg & Tapet. En riktigt fin torsdag önskar jag dig!KramIda: Man tackar för infot.Linruz: Ja det där badrummet är ett riktigt sorgebarn här hemma, det enda rummet som är helt orört sedan radhusen byggdes. Återkommer med hur det blir och hur vi löser det :).Kram Kram

  5. Hej! Måla INTE på en plastmatta. Det kan hända att färgen aldrig torkar eller bara bubblar sig. Prova istället ett annat kul och billigt alternativ! Det finns ju plastmatta i form av “plattor” som man kan lägga ovanpå i ett snyggt svart/vitt rutigt mönster. Kolla med de stora golvtillverkarna tror tex att Tarkett har alternativ. Snygg trätrall? Om du nu gillar H&M inredning varför inte köpa två- tre billiga mattor i en häftig färg och lägga in?Lycka till med mini makeovern!/H

  6. Helena G: Aj då, att det inte skulle torka utan bara kleta runt hade nog inte riktigt slagit mig än ;). Plattor eller trall har vi pratat om tidigare här hemma när Tom Bertling från Homestyling stylade om ett badrum. Det blev så bra minns jag, frågan är bara om det blir att lägga pussel varje gång man ska dammsuga? Well, vi får kolla upp det med :)Tack så mycket för dina fina tips!

  7. Hej- Vi köpte hus där någon hade gjort precis så- målat på plast. Not so good- det repade, flagnade och liksom skrapades av i stora flagor. Å andra sidan- vi gick ju på det som köpte huset, och tyckte det såg fräscht ut….Men det var precis som Helena sa, det var som det aldrig torkade riktigt. På förekommen anledning ser jag fram emot vad du kommer på för alternativ ; )/Anna

  8. Jag har målat ett badrum. Jag slet ner en gräslig våtrumstapet och spacklade och slipade och målade. Blev väldigt bra faktiskt. Bra mkt bättre än innan.Detta var ett bra tag sedan och det har säkert kommit en bra färg till vårdutrymmen.Lycka till

  9. Anna: Nej jag har förstått att det inte var den bästa idén :(. Mejlen har fyllts med varningar, kanon att ha en blogg på så sätt. Man får reda på att idéer är dåliga innan man går på en nit :). Vi funderar nu på att måla väggarna då de inte är lika utsatta och så lägga trall på golvet, återkommer när jag vet säkert hur det blir.Lena: Jag kan tänka mig att det blev jättefint när du gjorde ett så grundligt arbete. Tål att tänka på om man skulle slita ner de trista tapeterna och göra som du. Hmm, jag ska lobba med maken som ska göra jobbet :) Tack för tips!

  10. \r\nA wonderful article?. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *