Saxat del 6

Inspiration: ArbetsrumVissa hem dyker upp i olika inredningstidningar med jämna mellanrum, och man tänker – Igen? Men så finns det den där handfulla mängen hem som man blir lyrisk av att få se mer av, lycka det blev en ny vinkel denna gång. Kan låta urlöjligt för andra som inte är fullt lika intresserad av inredning, men då är det säkerligen någonting annat som ger er samma glädje får vi hoppas. Rummet på bilden finns med i nyaste nummret av tidningen Sköna Hem. Det är en lägenhet i Köpenhamn som bebos av Sune Jherbo med son. Enligt artikeln så är Sune inte killen som trängs på Ikea på helgerna utan är mer typen som släpar med sig ett stycke drivved från stranden. Coolt!Nytt denna gång var arbetsrummet, ett enkelt men ack så inspirativt rum. Både skrivbordet och den stora anslagstavlan har han gjort själv. Jag gillar idén kring denna anslagstavla mycket, den rymmer massor och så har den en så praktisk och fin hylla på toppen. Jag antar att man kan göra den på en mängd sätt, men jag skulle använda mina magnet & tavelkritfärger som jag har hemma redan (tänkta till ett annat projekt, som gick sådär). Magnetfärgen för att lätt kunna sätta upp alla lappar och urklipp och slippa göra nya hål hela tiden. Den svarta färgen mot det vita gör det hela en smula dramatiskt.Stolen och soffan är även de snygga inslag, lite för djärva för min personliga stil men jag gillar idén skarpt. Mycket belysning är även det något att ta fasta på, allt som oftast är det mysbelysning som gäller här hemma och då blir det snabbt trötta ögon.Ett urklipp att spara tills det dyker upp ett större arbetsrum.Bild: Eget collage med bild ur tidningen Sköna hem, foto Morten Holtum.

signature

9 comments

  1. Håller med, kanonfint! Tycker dessutom att dina bilder är urfina. Hur gör du för att lägga in kommentarer i bilden? Photoshop? Vilken textstil?

  2. Ja det personliga vinner ju med hästlängder före Ikea. Att ta tillvara på naturens material, såsom drivved är ju bara så läckert! Tyvärr hamnar man ofta på Ikea för att det är snyggt, enkelt och billigt. Fy vad tråkig man är :) Ps. Jag har ny blogg. Välkommen!

  3. Caroline: Eller hur, någon dag så ;). Det värsta är att jag inte tror att den är så tidskrävande ens, men som sagt man ska ta tag i det också!Radhusfrun: En mindre variant blir finfint det med :).Irmelin: Tack så mycket :). Bilderna fixar jag med i photoshop, skriver bara texterna som egna lager. Inte svårt alls. Just detta tecken snitt heter, Pea Jenny Script och är någons handstil som översatts. Mmm, den som kunde skriva så fint ändå ;).Malin: Jag gillar mixen mellan udda ting och fyndade Ikea-ting. Drivved må jag ge mig på nästa sommar, han Sune hade fått till det riktigt snyggt med dem. Avis!Kul men ny blogg, jag kommer ska bara måla lite först :).

  4. Det är ju sååå snyggt att bryta av det moderna med något gammalt tycker jag!!Själv funderar jag på en “magnet-vägg” i köket, finns en smal vägg där set nog skulle kunna passa bra =)

  5. Hej!Har dig på min bloggkoll sedan en liten tid tillbaka. Min tremänning tipsade om denna blogg och jag blev så jätteförtjust :-) Du har en väldigt snygg layout och jag gillar dina “scrappade” bilder. Använder du dig av något särskilt program för detta? Älskar att sitta och leka med sådant på datorn. kanske inte passar i min blogg, men bara för att det är roligt.Tack för rolig och intressant bloggMvh Sussie

  6. Håller med om att rummet är underbart. :D Det är ju bra mycket roligare att se bilder och läsa om hem som är fixade på lite personliga sätt istället för när allt är inhandlat i typ en och samma butik. :D

  7. Jodå, visst ser rummet fint ut. Nu. Efter fem minuter här hemma med tre barn och en make som verkar fullkomligt omedvetna om vad plocka undan efter sig betyder, skulle det inte se så fint ut. Det jag behöver är stora tomma ytor, helst utan några grejer alls – då skulle vi kanske klara att hålla det snyggt, fast det är tveksamt.Vi använder kyl och frys som anslagstavla i stället och det funkar, i alla fall någon vecka efter vi rensat. Tråkigt nog att våra nya fina skåp inte syns överhuvudtaget :)Men jag har hellre barn än välstadat, om det nu är omöjligt att ha båda!Ha det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *