Me Like!

Sommartorpets kök 2008Efter att jag nu tittat ikapp på avsnitten av sommarens torpombyggnad så vidhåller jag att jag inte gillade det så mycket i år. Rummen var inte riktigt i min smak och utan Ernst så var det inte lika roligt att titta på. Men (I bästa Tony Irving stil), jag älskar köket! Precis i min smak, sparsamt inrett med fokus på snygga och funktionella vitvaror. smeg är jag sedan länge såld på, kylskåpen med sina vackra retro-färger vill jag väldigt gärna ha i ett framtida kök. Gasspisar är i och för sig en dröm det med, men då maken inte är så pigg på det så skulle denna überdyra spisen (smeg även den) vara något för oss. Porslinsho vet ni ju redan att jag är sugen på, jag gillar den från Ikea men jag är osäker på om det är just den som de har i köket på torpet. Takhöjden med bjälkarna och det fina fönstret var också läckert. Och bordet med plats för många som de fixade till för några avsnitt sedan .. Ja jösses så avis jag är :)!Om ni vill kika igen på hur torpet blev så går det finfint här!Men var det verkligen alla rum som blev gjorda? De säger det vid några tillfällen, men om jag inte räknat helt fel så är det minst 3 rum ogjorda.Bild: Eget collage med bilder från ovan länkade företag samt skärmdump från svt.

signature

14 comments

  1. Håller helt med om att det inte var så “roligt” i år. Sommartorpets enda “behållning” var köket som å andra sidan var helt fantastiskt. Ernst är ju alltid Ernst men programmet var åt underhållningshållet i stället för inredningshållet denna sommar. Och jag är ju som bekant inredningnörd ;-)

  2. Hej!Måste bara säga att dina collage är så himlans fina och snygga, hur gör du dem?Och sen texten… susies hand… har hittat den på nätet men kunde inte ladda hem den… några tips?Mycket kul att läsa din blogg =)Marie

  3. Jag har kollat igenom din blogg nu och läst i kapp och du har gett mig så mycket info och inspiration.Vad långt ni har kommit med huset.Spännande…Köket i torpet hade jag kunna dö för och jaG gillade lampan som de gjorde av vispen och den ovanför bordet…men torpet är inte detsamma utan Ernst..Ha en skön kväll

  4. Hej! Håller med dig om att köket var läckert, men det i övrigt var det inte riktigt sommartorp som jag skulle vilja ha det. Men köket och takbjälkarna var läckra! Och taket med blommorna! Gillar det, men skulle inte vilja ha det själv. Nej, Ernst väderkvarn vann mitt hjärta! Och Ernst him self! ;-). Kram och tack för tipset om videoklippet!

  5. Jag håller helt med! Sommartorpet iår kunde blivit något kanonfint, vilket fantastiskt hus (gård!) egentligen, men det kändes fel med rosaslarv i hallen och sen plåttrigt och snurrigt. Och de kändes så osäkra, lite junior-designers bägge programledarna, även om dom är jättesnälla och goa säkert :) Men köket var det bästa, högt till tak, fina fönster och så gillade jag “sitthörnan” längst bort, där man ju även kan ta sig fem minuter och blunda när alla andra lagar mat..! I like!C.

  6. Hemmarikets Charlotte: Håller med dig, det blev för mycket fokus på allt runt omkring så man missade stora delar av byggprocessen. Sen var jag intresserad av vad saker och ting faktiskt kostar när man renoverar, men det var lite prat om det. Men köket som sagt, det var fab :).Marie: Tack så mycket, nu blev jag superglad :)! Hur man gör? Ja du det vet jag inte riktigt hur jag ska förklara, men jag använder mig av photoshop där jag frilägger de flesta bilderna och sedan micklar jag lite med dem tills jag tycker att de är ok. Om man lär sig några bra komandon i Photoshop så kan man komma jättelångt bara genom att ha lite fantasi :). Ang teckensnittet så har jag en mapp bland mina dockument där jag samlar dem alla, klickar på download och sparar dem i mappen. Sedan öppnar jag/zippar upp dem och lägger dem på plats i den mapp som jag har till photoshop. Hoppas att detta kan hjälpa lite i alla fall :)!Vera: samma här, vi har kikat på Ernst men nyfikenheten har tagit över så det har blivit torpet via webben.Pethra på inredningsbloggen: Jamen visst var Ernst bättre:)! Smeg, min våta köksdröm, instämmer i ditt Mums!Lilla My: Så roligt att du läst ikapp. Ja du huset med stort H återstår fortfarande att hitta. Hemnet har snudd på varit stängt sommar känns det som, vi hoppas på hösten men vi vet att det kan ta tid att hitta ett hus som vi alla gillar. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag önskar att det redan var hittat :)!Ja visplampan var riktigt cool, och lätt att göra som det tycks. En riktigt fin torsdag önskar jag dig!Pethra: Ja det är så snyggt! Problemet är väl bara att om man har ett så fint kök i sin sommarstuga så vill man aldrig åka hem igen :)!Smile: Instämmer i allat, speciellt att Ernst denna sommar vann mitt hjärta :)KramStämningsfullt: Nej, give it to Me :)!Christina Bolander: Jamen det är nog exakt det som retat mig hela sommaren. Det fanns så otroligt mycket potential, men det blev det ena konstiga rummet efter det andra. Haha, ja det tror jag också att de är finfina människor :)!Det vore drömmen det, en lång bänk med skön dyna för att blunda en stund i värmen från köket. Blir inte mycket bättre än så inte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *