The list

Dagen sprang förbi, några jobb hann bli klara några får vänta tills imorgon. Nu står det hämta barn på dagis på priolistan och sedan följa upp The list:-Byta marinad som var stenhård (?).-Byta Astrids skor som ska blinka när hon springer, men gör det bara om de får stå på micron.-Köpa strömpböxer me muminstrol på (enligt A:s lista)-Titta på ett renoveringsprojekt av rang.Sen om jag får en minut över ska jag försöka lösa gåtan kring grekisk och turkisk yoghurt, vad är skillnaden? Nån som vet?

signature

18 comments

 1. Smaken e väl lite olika på dem bara.Grekisk skulle jag nog använda mer i maträtter, typ såser å sånt.Den Turkiska äter jag på morgonen med bär å grädde å nötter =)

 2. Fick ett SMS från en vännina, som jag skickar vidare så här istället…….Måndagen den 14 april kl 21.00 tänder vi ett ljus i våra fönster för Engla och hennnes familj, skicka det här vidare så att många fönster får lysa för ENGLA.

 3. Strömpböxor, det var ju för gulligt!!Skillnaden vad jag har hört, är också enligt tidigare inlägg att den turkiska är mer till desserter o dyl. Medan grekisk lämpar sig bäst för matlagning, då den tål mer värme. Men båda går att använda efter tycke och smak! :o)Tänder för Engla o andra drabbade barn ikväll!Kram på er!

 4. Maria: Haha, ja det märks att vi bor i Gävle när det kommer till att stava! :)

  Pethra: Jag har haft mycket svårt att utröna det bara genom att läsa på förpackningarna. Tur att vi fått så bra svar! :)

  Nina: Ok, då får jag ta och testa den grekiska till matlagning. Men gud så god din frukost låter, mumsens! :)

  Cecilia: Tusen tack söta du, nu kan jag bocka av det på The list! :)

  Minks: Piggar upp med lite annat än mjölk och bröd på listan ibland. Men den där marinaden, huga den var skum den! ;)

  Stämningsfullt: Det ger en viss befrielse att få bocka av lite på sina listor. Tack så mycket, japp med Mumin fick det bli! :)

  Kram

  Sanna: Jag kommer att tända ett ljus för Engla och hennes familj ikväll. Det är så skrämmamde det som hänt att det är svårt att greppa. Mina tankar har hela dagen varit med hennes familj.

 5. Villa Humlebo: Aha, den tål mer värme också. Borde funka lite som Créme F då. Jag ska absolut köpa mig en bytta.

  Ja ikväll så tänder vi ett ljus och tänker på de drabbade. Det är så himla ortättvist detta!

 6. Ha ha… det där med yoghurten har jag också funderat över =) Nu fick jag svaret. Ska bara komma ihåg det tills jag står i affären nästa gång också… Ha en trevlig kväll!

 7. Pernilla: Ja många gånger är de gånger jag stått med båda byttorna och funderat på skillnaden. Av vana har jag alltid köpt turkisk, men nu ska jag våga mig på den grekiska också. Precis, nu gäller det att hålla tungan rätt i mun och minnas hur det var när man står där på Maxi i rusningstid! :)Det samma önskar jag dig!

 8. Hittade detta i en diskussion på familjeliv: Lindahls Turkisk Yoghurt tillverkas direkt i burken som Du köper den i. Lindahls Grekisk Yoghurt produceras på traditionellt sätt i stora rostfria tankar och förpackas sedan i konsumentförpackningar.Lindahls yoghurtprodukter tillverkas av komjölk. Båda sorter har visserligen samma låga fethalt, med den grekiska har en större torrsubstans (protein, kolhydrater), är fastare i konsistens och har en lite annorlunda syra. Det går åt mera mjölk åt att tillverka 1 kg grekisk yoghurt jämnfört med den turkiska, vilket motivera det något högre priset.Båda sorter är kokbara, dock rekommenderar vi att tillsätta yoghurten i slutet av kokprocessen. T.ex. bör grönsaker eller tomatpuré kokas upp eller fräsas före tillsatsen av yoghurt.Användning av mixer eller matberedare kan förorsaka en tunn konsistens.Vilken sort man föredra är mest en fråga om personlig smak.En öppnad burk håller sig minst två veckor i kylskåpet om den sätts tillbaka i kylen snarast efter användning.(http://www.familjeliv.se/Recept/Forum-5-72/m29306447.html)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *