Mina favoriter: Inredning

Arbetsrum del 2I helgen får jag lägga pannan i djupa veck och bläddra i mina inredningsböcker i jakt på inspiration, för äntligen är det på gång mitt arbetsrum. Det är halvklart, men nästa helg ska det färdigställas. Jag har funderat och funderat på hur jag vill ha det, hur får jag ut så mycket som möjligt av den lilla ytan? Rummet ska rymma en mysigfåtölj, det är ett måste att kunna kura ihop sig där i jakt på inspiration, ett stort skrivbord, ett skåp med massor av förvaring, en hörna som fungerar för fotografering, stora anslagstavlor el dyl att skriva ner idéer och DL på mm. Pust, det lär bli en hel del kompromisser på vägen, men det ska gå att lösa med lite trix & Fix.När de fyndade böckerna från bokrean dök upp härom dagen så låg även den sista Pottery Barn boken (ej rea) med så nu är samlingen komplett. När jag söker inspiration till hemmet så är det följande böcker jag vänder mig i första hand:1. Alla i Pottery Barn serien är tidlösa och fulla med goda idéer. Många av sakern på bild kommer dessutom från Ikea. Säljs hos Adlibris & Bokus.2. Dorrit Elmquist & Birgitta Wolfgang Drejers böcker om de nordiska hemmen, köpta efter tips från Weronica. Dessa böcker ligger framme här hemma, placerad på hög tillsammans med Lexingtonböckerna på ett stort runt zinkbord.3. Ann Graftons Förnya och förvandla som jag köpte på bokrean för något år sedan för 30 kr. Det här är inte en bok där man känner att man vill sno stilen rakt av, men när man ser de olika miljöerna så tänds många ljusa idéer kring förvaring och färg.4. Judith Wilsons Rum att växa i som just nu är med på bokrenan. Jättefin bok där man blandar gammalt och nytt med stort och smått. Hennes bok Rum för barn är också mycket fin. Den har tvärr utgått, men man kan fortfarande hitta den lite då och då i stormarknadernas reahögar.5. Kanske den bok jag gillar mest att bläddra i,  Rum  av Juliette Berkhout som jag fyndade på Ikea för ett tag sedan. Tidlös, vacker och full av tips på vackra personliga detaljer. Även finfina tips som detta:” Utnyttja den plats där du trivs bäst. Strunta i konventionerna. Ställ schäslongen vid fönstret om du gärna sitter i solen.”Har ni någon favorit inredningsbok? Tipsa gärna!En riktigt trevlig helg önskar jag er alla!Bild: Bilden på böckerna-privat.

signature

7 comments

 1. Pottery Barn serien skulle jag gärna ha stående i min bokhylla. När vi var i USA i höstas fick deras butik en mycket långt besök av mig. Det bästa med deras möbler och inredning är att den stilen passar både mig och sambon. Annars blir det lätt så att våra åsikter går i sär…

 2. Linnéa: Böckerna i alls in ära, men att få gå omkring i butiken och insupa inspiration (samt se om saker och ting är lika fint som på bild) det skulle vara fint det. Det är same same här hemma, en stil vi kan enas om! :)

 3. Terence Conrans böcker är praktiska, informativa, vackra och mycket välskrivna. hans “inredningsbok” brukar väl kallas för inredarnas bibel (eller något sådant)? :)Jag gillar annars böcker om arkitektur och inredning, och hur dessa två samspelar med varandra.Ha en skön helg!

 4. Modern skandinavisk form av Magnus Englund & Chrystina Schmidt, böcker av Terence Conran, boken Leva med årstiderna av Bonnie Trust Dahan. Sista boken mest för de stämningsfulla bilderna, kul att de faktiskt använt samma rum i flera av bilderna fast man inte ser det i första anblicken. Det måste väl betyda att hon lyckats förändra rummet efter årstid…

 5. Så snygg layout du har gjort med bilderna och texterna! Jag gillar! Pottery Barn-serien var en nyhet för mig. De böckerna skulle jag gärna ha! Ha en fin lördag!

 6. Lox: Terence Conran ja, så många gånger jag har varit nära att köpa en av hans böcker och så har det inte blivit av. Nu ska det bli det! :)

  En skön söndag önskar jag dig!

  Jenny: Skandinavisk form & Leva med årstiderna låter riktigt spännande! Jag håller med dig, när de visar samma rum på olika sätt med minimal skillnad mellan årstiderna Då har de lyckats!

  Tack så mycket för fina tips! :)

  Caroline: Så roligt att du hittade lite ny inspiration! :)

  Annika: Tack, du är så snäll! :) PB serien är jättebra, inte så dyra heller. Det jag gillar bäst är att de är tidlösa (givetvis) men även att de på ett snabbt och enkelt sätt går till grunden med varje rum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *