Tillbaka till 80-talet

Kinaskor till sommarenNär jag var liten så hade jag ett par rosa kinaskor i sammet, jag älskade dessa och de användes tills min mamma en dag vägrade gå ut med mig i dessa trasiga skor. Dessa trasiga skor kan nog symbolisera min mammas stora tålamod, hade det varit idag och det var Astrids skor så hade de åkt i sopan långt tidigare.I julklapp fick jag filmen Nanny Diaries av en kompis som bor utomlands och i den filmen så har Scarlett Johansson ett par svarta kinaskor. De var så söta där på Scarlett, så enkla men ändå så snygga tillsammans med en fin klänning. I fredags så var jag och Astrid på en liten tjejrunda på stan och då hittade jag ett par, i min storlek och till det fyndiga priset 40 kr. Så i sommar blir det tillbaka till 80-talet igen! Mina nya är förvisso inte rosa som mina första, men tanken är att jag ska leta reda på ett par mini-varianter i rosa till dottern inför sommaren 08. I like!Bild: Eget collage med bilder från have2have.se & moviepictures.

signature

20 comments

 1. Åh kinaskor. Dem hade jag glömt. Jag hade nog också rosa. Eller vinröda… . Minnet sviker. Jag skyller, som alltid, på amning. :)Jag håller på att förbereda mig på jobb i din stad. Hoppas att jag får tid till att gå en runda stan. Militärbyggnaderna har jag sett utan och innan nu.

 2. Jag och min syster hade också rosa kinaskor, nån typ av gammelrosa och också i sammet. Vi tyckte jättemycket om dem och gissa om jag var avundsjuk när jag växt ur mina och lillasyster kunde ärva dem och alltså fick njuta av de vackra skorna längre… ;-)

 3. Kinaskor, jag hade flera par, rosa, svarta, vinröda, blå. Var hittade du dina, jag vill också ha kinaskor i sommar?!

 4. Hejsan! Jag hade också ett par när jag va liten, fast svart, såg dem i stan för några dagar sen. Det var också mina favoriter när jag var liten!!Kram W

 5. Lox: Haha, ja amning är ett säkert kort när det kommer till dåligt minne! ;)Aha, men se där! Så trevligt att du kommer och besöker vår fina stad. Jag hoppas också att du slipper tillbringa all din tid på skolan, försök att hinna med en tur på stan. Divas Boning har en finfin rea tex! :)Jenny: Ja jag kan tro att det lönar sig att vara lillasyster sådana gånger! :) Ja det var nog mer gammelrosa de var mina också, ack så fina de var …Carin: Ja det är riktigt fina! :)Fialia: Mina har jag köpt på en rea här i stan, men de dyker upp lite här var i skobutikerna nu till våren. De finns även på have2have.se också, men det var lite dåligt med storlekarna där just nu.Kati: Jamen just ja, det fanns ju blå och vinröda också. Hoppas att de dyker upp en massa trevliga färger nu också. (Ang var de finns, se svar ovan)Wiveca: Helt klart en favoritsko på många flickor, ljuva minnen! :) Ja de börjar dyka upp lite här och var nu inför våren, jättekul!KramKoselig: Ja det klar du ska ha kinaskor i sommar, de lär nog krylla av dem i norge också! :)

 6. Åhh, många mil har vandrats i dessa Kinaskor. Mina var svarta. Jag kände mig också “on top of the world” i dem. Fast särskilt sköna var de ju inte med den tunna platta sulan, hoppas dina är något fotvänligare:)

 7. Stämningsfullt: Absolut! :)

  Tina: Faktiskt så har de tänkt till här och fixat en något tjockare sula, men om det blir en shoppingrunda i stockholm i dessa det är tveksamt! ;)

 8. Åh Kinaskor hade minsann också jag, höll på att köpa ett par under sommaren som var men fanns inte min storlek. Hoppas på att ha bättre tur denna sommar för det var mina favvisar en gång i tiden Kinaskor:)

 9. men åh, satt just och funderade vad som hände med den filmen, kom den aldrig på bio i Sverige? du kan väl berätta vad du tyckte? och Kina-skor är fint!

 10. Hej! Hur funkar det med dvd:er som är köpta utomlands? Är de inte regionskodade längre eller har du en “öppen” dvd? Vill gärna köpa från utlandet eftersom de kommer ut tidigare än här, men har inte vågat ifall de inte går att spela…

 11. fru A: Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände med den här i Sverige. Kanske den kommer på DVD framöver, hoppas det! Jag tycker att filmen är ok, jag var lite besviken på den första gången jag såg den eftersom trailern var så lovande. Andra gången tyckte jag att den var bättre dock. Problemet med denna precis som med tex Djävulen bär Prada är att de är lite för korta, det händer inte så mycket och så vips är det bara över. Men som underhållning en söndagseftermiddag duger den gott! :)Cecilia: Jo jag tror att de är regionskodade fortfarande, vi har en regionsfri dvd eftersom vi köper många filmer från USA. Det säljs ju även många filmer i Sverige med olika regionskoder så det kan ju vara så att fler och fler dvd-spelare är regionsfria kanske? I USA så har de regionskod 1 och vi i Europa har alla 2, vilket betyder att du bör kunna köpa filmer i tex England (som också är ganska tidiga) och spela dem utan problem i en spelare som är “låst” till endast region 2.Lycka till!

 12. Good post! I plan to move into this stuff after I’m done with school, as most of it is time consuming. It’s a great post to reference back to. My blog needs more time to gain in popularity anyway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *