Boktips?

Boktips önskas!Så var den slut, den lilla högen med böcker bredvid sängen. Igår så läste även Kajsa Ingemarsson de sista raderna i mp3 varianten av Lyckans Hjul, så nu är det tyst och tomt på bokfronten. Nu undrar jag givetvis, Vilken är er favoritbok? Vad ska jag läsa/lyssna på här näst?

signature

33 comments

 1. Hej! Eftersom du är en ny bekantskap så vet jag inte vad du gillar för böcker. Jag kan rekommendera “Alkemisten” av Paolo Coehlo. En tänkvärd och intressant bok. Visserligen har jag hört att de finns en del som inte alls gillar den, men så är det väl med de flesta böcker./Martina

 2. Leila: en bosnisk flicka är förmdoligen den bästa bok jag någonsion läst. Ingen berättelse har berört mig lika mycket som denna. En bokrecension kommer senare ikväll på min blogg. Kika gärna förbi :)

 3. Läs Stieg Larsson-triologin! Helt klart! Om du inte redan läst den förstås. :-) Kan även tipsa om: – Parfymen av Patrick Süskind- En ovanligt torr sommar av Peter Robinson- Vem snodde osten? av Spencer Johnson- Naiv. Super. av Erlend LoeEtt annat tips är att besöka Linda (http://iabloggar.blogspot.com/). Sök på “Hundralistan”. Där tipsar hon om hundra böcker som är värda att läsa! :-)

 4. Jag gillar serien av författare Alexander McCall Smith, som skriver om den kvinnliga privatdetektiven i Botswana! Fascinerande beskrivning av Afrika och roliga berättelser!Det har kommit en helt ny bok nu också: Den gode maken på Zebra Drivehttp://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9173511560Inte min favoritbok men tips på bra böcker!//M

 5. Ann.B. Ragdes bok “Berlinerpopplarna”. Mycket läsvärd!!! Jag har även läst del två i triologin och nu ser jag fram emot den tredje boken.

 6. Dessa tre böcker unnar jag alla att uppleva:Flyga drake av Khaled Housseini. Oerhört gripande om två pojkars uppväxt i Afganistan.Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Skräck javisst men också en underbar skildring av kärlek och utanförskap.En berättelse om kärlek och mörker av Amos Oz. Han borde få nobelpriset snarast.

 7. Jag tycker mycket om Karin Alvtegens böcker. Jag såg att du även hade böcker i Mp3 format, jag själv har provat det men det fungerar inte på mig. Skulle ha det i öronen när jag var ute och gick. Men kom på mig själv att jag inte lyssnade utan tänkte på annat som ska göras när man kom hem igen från promenaden.

 8. Jag gillade verkligen “Vindens skugga” av Carlos Ruiz Zafón. En annorlunda och fängslande bok. Rekommenderas varmt. Kram, kram.

 9. Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda. Har aldrig tyckt så mycket om en bok som den. Filmen var helt OK, men boken är varm och man lär sig tycka så mycket om karaktärerna.En annan favorit är Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson. Också en varm bok som jag tyckte väldigt mycket om.

 10. Jag rekommenderar, förutom flera av nämnda böcker ovan, Påven Johanna av Donna Woolfork Cross. Den kom ut redan år 2000 men om du inte har läst den än så är det ett hett tips. Jag ska snart börja med boken Gregorius av Bengt Ohlsson.

 11. Jag tipsar om:Jojo Maoyes – Brudskeppetäven Moln över Arcadia av samma författare var hemskt braShirley Mac Laine – El CaminioJacquline Winspear – Maisie DobbsGentlemen och spelare av Joanne Harris och för lugna dagar:Alla böcker av Victoria ClaytonThats about it, for now :)

 12. Rekomenderar starkt Nu ska jag sjunga dig milda sånger och Flyga Drake. 2 jättefina böcker. Anna Gavalda är oxå alltid bra.

 13. Du måste bara läsa Flyga drake av Khalid Hosseini och även Tusen strålande solar av samma författare. Böckerna är helt underbara och det bästa jag någonsin läst. Efter att ha läst dem finns det liksom inget som känns intressant längre.

 14. Hej Helena,En bok som jag tycker att du måste läsa är “Extremt högt och otroligt nära” av Jonathan Safran Foer. En absolut favorit. Det är en skönlitterär bok som handlar om lille Oscar Schnell, 9 år, som förlorade sin fantastiske far i 9/11-attentaten. Oscar hittar en nyckel, märkt Black, i faderna garderob och påbörjar en jakt på alla i New York som heter Black. Oscar tror nämligen att det är en gåta som hans far, sin vana trogen, har förberett för sin överintelligente son. Håller även med Bodil om att Vindens Skugga är en riktigt bra bok!

 15. Jag vill varmt rekommendera böckerna Potensgivarna och Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist. Båda böckerna har en otrolig charm och hög mysfaktor. Huvudpersonerna är jättemysiga att läsa om och flera gånger kom jag på mig själv med att småfnissa när jag läste dem. Jag har just läst ut Karins tredje bok Villa Bonita, även den läsvärd men jag tyckte de två första var bäst! Läs och njut!

 16. Cattips: Mari Jungsteds böcker om Knutas, Åsa Larssons böcker samt Skumtimmen av Johan Teorin. Superbra allesammans. Själv skall jag roa mig med att beställa hem “rätt moms”. Kul va? ;)

 17. Åh jag älskar att läsa böcker och delar gärna med mig av några tips, du har redan fått flera ovan som är underbara, t.ex. Påven Johanna, Tillsammans är man mindre ensam och Vindens skugga (finns på mp3 med Jonas Karlsson). Inger Edelfeldt, Finns det liv på Mars? (ett härligt driv i språket, om ensamma mammor och barns alla underfundiga funderingar)Linn Ullman, Ett välsignat barn (på baksidan står det: “en ömsint skildring aven gammal far och hans döttrar, ett kärvt ödesdrama om hur lek plötsligt kanslå över i grymhet”, dessutom välskriven och mycket engagerande)Gunilla Linn Persson, Livstecken (naken, smärtsam och stark, en självutlämnande berättelse om en känd manusförfattares liv, om att gå igenom kriser och klara sig ur dem)Dessutom vill jag rekommendera Arnaldur Indradsons deckare som utspelar sig påIsland, främst Reykarvik. Spännande att läsa om en annan sida av världen. Docklite tjatigt med ännu en ensamstående särling som kommissarie.

 18. Hej Helena & alla andra som vill ha bra boktips!!Mitch Ahlbom har skrivit tre böcker. 1:a heter Tisdagarna med Morrie, en fantastiskt fin bok.Här är en recension från av läsare från adlibris hemsida.”Tisdagar med Morrie Vilken underbar bok!Den berör. Mycket. En bok som jag kan ta fram och läsa om och om igen. Jag läste den med ett mysleende och ibland med tårar i ögonen. Jag stoppar in den i min minnesbank.Den kunde hetat ?Livets mening? för den tar upp ämnen som kärlek, känslor, äktenskap, förlåtelse, saknad och döden. Den handlar om ALS, vård i livets slut och att möta döden.En bra bok i utbildningssyfte, tycker jag. En bra för för alla dem som är intresserade av människorna. Som ser dej och mej. Läs den! av Anita, 2007-01-21 “2:a boken heter: Fem personer du möter i himlen, och är den bästa av Mitch´s böcker enligt mitt tycke. Gick inte att sluta läsa den.Bok tre heter: Ge mig en dag till. Jag kan inte säga hur den är då jag inte läst ut den ännu.Här kommer några fler förslag:Camilla Läckberg´s böcker på talbok. Katarina Ewerlöf är uppläsare, och hon gör det med den äran!! Läser så bra att jag inte kunde läsa böckerna själv se´n utan att höra hennes röst. Måste bara lyssna på dem alla!!Författarna Roslund/Hellström har skrivit böcker som inte går att sluta läsa när man väl börjat. Första boken heter Odjuret, andra boken heter Box 21, tredje boken heter Edward Finnigans upprättelse (läs den när du är långledig, tycker du som jag, så sträckläser du den!!). Fjärde och senaste boken heter Flickan under gatan. Jag har något att se fram emot, för jag har inte börjat läsa den ännu.Mitt sista boktips kommer här: Utvandrarsviten av Vilhelm Moberg!! Vilken historia, och vilket underbart språk!! Nåja, jag kom på en till jätte, jättebra bok och det är Ro utan åror, skriven an Ulla-Carin Lindqvist.P.s en del av böckerna behöver kompleteras med näsdukar D.s

 19. Själv så gillar jag Mark Levengoods röst & hans bok: Sucka mitt hjärta, men brist dock ej.Titeln har gjort mig att tro det skulle vara en poesisamling, men se det var det EJ! Var därför ngt skeptisk innan…Jag fick många skratt till denna bok som jag lyssnade på CD.Boken handlar bl.a om honom…Fyra *****av fem möjliga.

 20. Jag fastnade helt för Mustafa Can´s bok “Tätt intill dagarna”. En vackert skriven bok om hans mor, hans barndom och om utanförskap. Helt klart läsvärd med ett mycket målande språk.Vidare gillar jag också Nina Einhorns “Ninas resa”. Ninas berättelse om hennes liv i ghettot i Warzawa och deporteringarna till koncentrationslägren. Man får följa henne och hennes familjs öden. en starkt och gripande bok.Sist, men väldigt aktuell, Jan Guillos böcker om überhjälten Arn Magnusson. Arn är em medeltida Carl Hamilton. *s*

 21. Det är svårt att välja favoriter men här kommer lite tips: Stieg Larssons trilogi förstås, Diana Gabaldons serie om Claire och Jamie (som börjar med “Främlingen”, Fogelströms stad-serie (“Mina drömmars stad” mfl), “Den engelske patienten” (det är länge sen jag läste den men jag minns den som helt fantastiskt underbar och poetisk). Om du gillar deckare så är det mesta av minette Walters läsvärt. Vill du hellre läsa reportageböcker/sannskildringar så rekommenderar jag Gitta Sereny (“Albert Speer och sanningen” & “Ohörda rop” är båda jättebra men rätt tunga) eller Helena Henschens “I skuggan av ett brott”. Har säkert glömt någon “jätteviktig” men så är det ju alltid… Jättebra tips bland övriga kommentarer – ska genast bege mig till biblioteket (eller snart i alla fall)!

 22. Alla: Tack så jättemycket för alla fina boktips, till min stora glädje så blev det många fler tips än jag räknat med så nu har jag skrivit ner alla titlar och ska gå igen om dem alla och för att se vilken jag ska börja med. Adlibris here I come! :)Tack!Kram

 23. Började med att läsa alla Kajsa Ingemarssons böcker, och tyckte dom var jättebra. Sen hade jag tur och fann Denise Rudberg, och nu har jag läst alla hennes böcker också, hennes var snäppet bättre än Kajsas ( tyckte jag) Så nu vet jag inte vad jag ska läsa riktigt, har en bok med Carina Rydberg “Den som vässar vargars tänder”Och en bok med Katarina Wennestam “SMUTS” som jag ska ta tag i snart.

 24. alice: Jag är också ett stort fan av Kajsas böcker, speciellt Små citroner gula. Jag har dock inte läst något som Denise Rudberg skrivit, men jag läser hennes blogg samt ser gärna på hennes tv-program så det är kanske dax nu! :)Tack för fina tips!

 25. Måste bara tipsa om en av mina favoritböcker, Välsignade ost av Sarah-Kate Lynch. Den är såååå mysig och fylld med värme och humor, en bok man mår bra av. Läs den!

 26. Anna-Carin: Den titeln kännde jag igen, så efter lite letande i bokhyllan har jag nu hittat den. Det låter som en jättefin bok. Tack för tipset!

 27. Har du provat Peter Robinsons böcker?Dom är bra, jag gillar hans sätt att skriva.Jag gillar också Nora Roberts böcker, Nyckeln till Ljuset, Nyckeln till sanning, Nyckeln till mod.Det är lite saga, romantik och spänning i dom, mysiga.Mia Erikssons Mias systrar, jobbig , men läsvärd, absolut.Ja, det finns ju massor av bra böcker, och du har ju fått tips på många av dom.

 28. malin: Nix, Peter Robinsons var en nyhet för mig så han måste jag kolla upp! Nora Roberts har jag inte heller läst, men jag tror att jag ska ha en bok av henne någonstans i mina gömmor, måste kollas upp! :)Tack för dina tips!

 29. Min absoluta favoritbok är Lyckans Café av Judi Hendricks. Titeln är jättecheezy och när ma läser på baksidan så tror man att det är nån form av Harlekinroman vilket inte alls är fallet.Sen så är Diana Gabaldons böcker riktigt bra också.Främlingen heter den första. Kunde inte publicera nån länk för din meddelandefunktion sa ifrån….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *