Vardagen är här …

MiddagstipsNu är jullovet över för denna gång, och vardagen är åter här. Skönt på sätt och vis, men vi har vaggats in i  en helt annan rytm här hemma och när klockan ringer imorgon så kommer vi nog vara smått uppskrämda. Idag har vi skrivit en matlista inför resterande dagar denna vecka och en rätt som vi alla ville ha med var denna Biff Teriyaki som är  mycket lättlagad och riktigt smarrig. Receptet hittade vi i den nya Arla kokboken, men den finns även i en variant utan matlagningsgrädde. Man får välja tillagningssätt utifrån samvete med andra ord. I originalreceptet så står det biff, men vi har testat med både kyckling och quorn och det har funkat finemang det med.Bild: Eget collage med bilder från Arla, Mrs Cheng samt Santa Maria.

signature

8 comments

  1. Ni är så smarta som planerar matveckan. Jag försöker och blir bättre & bättre på det. Det är ju så tröttsamt att riva i kylen halv 8 på kvällen vrålhungrig och kylen ekar tomt på bra kombosar.

  2. Åh det ser så himla gott ut så nu har jag skrivit ut receptet och dessutom visat sambon ;) Hoppas man blir bjuden en dag efter jobbet… då blir det ju ännu godare :)

  3. MARIA: Det är mycket smarrigt! :)Malin S: Jag vet inte om det är så att vi är smarta så mycket som att vi var tvugna att börja skriva en matlista för att få lite ordning. Det funkar dock mycket bra och rekommenderas varmt! :)Linnéa: Mumus, testa! :)Stämmningsfullt: Ja tänk att bli bjuden på middag, det är lyx det. Min man är bra på mycket men mat är inte hans starka sida tyvärr, om han ska fixa middag så blir det antingen stuvade makaroner och korv eller Mc Donalds. Jag ska nog hinta lite jag med tror jag! :)

  4. Mmmmmmmums vad gott!Jag handlade ingredienser igår och så la jag fram receptet till min man när han kom hem. Han lagade och himmel så gott det blev, framför allt för att någon annan lagade kanske… :-)Tack för tipset!

  5. Nilla: Var så lite så!Mamma H: Så roligt att ni gillade rätten också! Och vilken lyx att få den tillagad, det gör sitt till det med! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *