26 december

Julklappar 2007Nu ligger vi i soffan och myser jag och Astrid, efter två dagars julfirande så har luften gått ur oss. Dottern tittar på Lilla Jönssonligan och jag läser alla mina nya kokböcker. Det blev fullpott i år, alla mina önskningar på bokfronten gick i uppfyllelse och låg i små fina paket under granen.Våfflor & Pannkakor: Vi är en pannkakstokig familj så denna kommer att komma till användning i stort sätt varje vecka. Jättefina bilder, och många nya idéer på hur man kan pigga upp de vanliga våfflorna & pannkakorna. På menyn här hemma kommer det snart att stå: Klassiska belgska våfflor med jordgubbar och grädde med karamelliserade nötter …. Monikas bästa Menyer för vintern: Jag har några av Monikas tidigare kokböcker och för varje ny bok så glädjs jag åt de vackra bilderna. Det är nästan löjligt fina bilder enligt Johan. I den nya boken finns en del recept som varit med i tv-programmet men även ett flertal för mig helt nya. Jag kommer att börja med att damma av ett vintage-tips som finns med, till förätt ikväll ska vi nämligen äta räkcoktail. Provläs boken här! Nu längtar jag efter den avslutande delen av Monikas bäste Menyer den om somaren, den borde dyka upp i butikerna lagom till min födelsedag i maj.Vinterns söta: Åhh så jag längtat efter denna, systrarna Eisenman kokbok nummer 3. Precis som jag misstänkte så levererar de stort denna gång, det är sötsaker i överflöd det ena ser godare ut än de andra. Vissa recept kommer absolut att testas men det är som tittgodis till mig den kommer att tjäna till vardags. Även om jag är en smula ledsen över att de nu Tackar för sig, så ser jag fram emot de nya kulinariska äventyren som systrarna nu ska koka ihop.Vogue: Detta är tradition, varje jul får jag en Vogue under granen av min pappa som jag sedan lusläser uppkrypen i ett soffhörn på annandagen.  På omslaget för det första nummret 2008 så återfinns den über-vackra svenskan Eva Green. Glam all the way …iPod: I ett minimalt paket låg denna lilla skönhet, mer som ett hjälpmedel i min dagligaläsning. Jag är oftast för trött för att  läsa en inbunden bok när jag väl kommer i säng på kvällen så jag lyssnar istället. Länge har jag haft en MP3-spelare som saknar display och det har gjort det hela lite knepigt. När man laddat in böckerna i datorn så har allt varit ok, men vid själva överföringen till spelaren så har kapitlen hoppat runt och blandat sig så att det varit en enda röra. Nu är Ipoden laddad med Lyckans hjul med alla kapitel i rätt ordning. Revange!En god fortsättning på julen önskar jag er alla!Bild: Eget collage med bilder från Adlibris, forum, Bonniers samt länkade företag.

signature

7 comments

  1. Stämningsfullt: Det är något speciellt med kokböcker, jag älskar att luta mig tillbaka och bläddra. Det är egentligen bara bilder på mat, men det blir så mycket mer. Trevlig kväll!

  2. Låter som om du haft en underbar jul. Själv är jag dödstrött efter allt farande och arbetande men jag ser fram emot en lugn och härlig helg.God fortsättning önskar jag dig!

  3. Linnéa: Det har varit mycket trevligt så här långt. Efter en dags vila så bjuder vi idag på fika här hemma. Det är lätt att det blir mycket farande i dessa tider, jag hoppas att ni får en lugn och fin helg!God fortsättning önskar jag även dig! :)

  4. jojo: Sannerligen, jag rekommenderar de alla! :)Eva Green har en svensk pappa så vi svenskar ser gärna att hon tillhör oss lite i alla fall. Men hon har en fransk mamma så fransk hon är! :)

  5. Åh, vilka härliga kokböcker. Låg faktiskt i soffan och njöt av mina fyra Monika-böcker i går kväll. Det är läka för själen, på nåt vis! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *