Let´s bake!

SmåkakorEn vecka kvar till födelsedagen och två veckor kvar till barnkalas, med andra ord det är hög tid att börja baka. Astrid älskar kakor så jag ska försöka göra några olika varianter, dels prova några nya recept som det vi håller på med  idag men även en gammal favorit.På DanSukker sajten finns många trevliga recept på kakor, tårtor, mat mm men de har även många bra tips för födelsedagskalas tex så har de flera olika mallar för utskrift. Astrid har valt ut en mall för prinsessbingo (funkar fint till alla barnkalas), samt en mall för riktiga sjörövar dekorationer till sugrören. Temat blir således Prinsessor & Pirater.Vi har börjat med dessa kakor idag och ska göra dem färdiga imorgon.Håkonskakor:ca 50 stIngredienserDag 1200 g smör, rumstempererat1 1/2 dl Florsocker75 g marsipan, grovt riven1 tsk Vaniljsocker4 1/4 dl vetemjölDag 21 ägg RåsockerRör smör och florsocker fluffigt tillsammans med den rivna marsipanen. Tillsätt mjölet och vaniljsockret och rör snabbt ihop till en smidig deg. Ställ degen i kylskåpet en dryg halv timme. Dela därefter degen i fyra delar och gör fyra rullar, ca 2,5 cm i diameter. Svep in rullarna i plastfolie och förvara i kylskåp till nästa dag.Vispa ihop ägget och häll upp råsocker på en stor tallrik. Snurra först rullarna i det uppvispade ägget och därefter i råsocker. Skär sedan 4–5 mm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. OBS Inte för tätt då kakorna flyter ut något. Grädda mitt i ugnen i 175° 12–15 minuter. Låt svalna på galler.Jag hittade även ett recept på Brownietårta med konjakstryffel som jag är sugen på att testa, men det får bli till första advent.Bild: Eget collage med bild och recept från DanSukker.

signature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *