Nu på dvd

Beatrix Potter DVDDagens favorit är ett tips som jag hittade hos Binks2 på bloggen Ett bra liv. Precis som jag har Jess också njutit denna fina ballet under sin uppväxt, med papper och penna i hand. Jag minns att jag tyckte att det var magiskt, att den visades  varje år kring jul gjorde inte det hela mindre magiskt. Men så plötsligt för massor av år sedan så slutade de sända den till min stora sorg, varje år kring jul har jag lusläst tv-bilagan för att se om det blir någon ballet a´la Beatrix Potter i år då? Men nope icke det! Men nu äntligen så finns den på DVD, idag släpps den nordiska upplagan. Jag har dagen till ära klickat hem ett ex till Astrid som hon ska få i födelsedagsperesent,  så nu hoppas vi både hennes pappa och jag att även hon kommer att tycka om den.Följ med på en nostalgitripp, där Beatrix Potters älskade sagofigurer får liv. Denna balett bygger på hennes sagor men handlar också om henne själv; om hur hon genom de dansande djuren vågar öppna upp och njuta av livet. Tales of Beatrix Potter kom ut 1971.Bild: Eget collage med bilder från discshop.se samt peterrabbit.com.

signature

9 comments

 1. Lovely – eller hur!! Min Astrid är det som kommer få en också – klickades hem igår! Hon är ju redan en liten balettälskare och speciellt sen hon kom in på Balettakademiens juniordansarutbildning nu i höst. 5 h dans i veckan utöver skolan – hon sliter – men älskar varje sekund – precis som det SKA vara!Jag tror din Astrid kommer bli överlycklig! Å så skapar vi fler generationer som sitter där med pennan i hand *ler*

 2. Här har vi en som inte kommer att köpa den. Har tittat på den varje jul dock, men varje gång har det varit lika tråkigt, men min syster och jag satt kvar, för mamma som också tittade tyckte så mycket om den!

 3. jess: Jag är så glad åt denna film, ren och skär nostalgi! :) Så roligt att Astrid börjat dansa balett, här hemma är det mest hopp och lekdas som gäller fortfarande. vi får se var intresset tar oss vidare.

  Jag tror att även vår Astrid kommer att gilla den, för hon har flera tecknade filmer om Peller Kanin, Floppsy mfl som hon tittat på i timtal så karaktärerna är bekantingar redan. Går den icke hem så kan i alla fall jag njuta med penna i hand när granen är klädd! :) (Kanske blir det te och scones denna gång istället för penna dock …)

  Caroline: Nej hu då, man ska inte lida när det kommer till ballet inte. Jag hoppas och tror inte heller att Astrid skulle sitta kvar för min skull. Nej titta på något som du tycker är kul istället! :)

 4. Jag blir oxå sådär härligt nostalgisk!Har liksom du förhoppningsfullt letat i tv-tablåerna varje år men nu kan jag ÄNTLIGEN sitta uppkrupen i soffan med barnen o titta när jag vill.tack för tipset!

 5. Min mamma älskar den filmen så nu har jag också klickat hem ett ex. Den var slut på lager tyvärr så vi får väl se när den kommer hem.

 6. Åååååh…!Den visades alltid på min födelsedag i måååånga år!Saknar den faktiskt.Kul att den har kommit ut på DVD… Tack för den infon!

 7. Hej hej!Har kikat in här ett tag nu och vill passa på att tacka för en härlig blogg!Vi hade faktiskt riktig julstämning med beatrix potter och julbak förra året då min lillasyster hittade den på nätet nånstans… Tycker den är riktigt mysig så det blir likadant i år…

 8. Åh, vilka minnen som susar runt i mig nu! Det doftar visst lutfisk från köket… Jag hade en galet intensiv tecknar-period som jag helt och hållet hade Potter att tacka för. Den filmen måste jag ha!

 9. Pia: Ja äntligen lite tradition igen, bara ett problem mitt (Astrids ex) dök upp idag och ligger nu på köksbordet och hojtar: Titta på mig, titta på mig! Jag får stålsätta mig! ;)anette: Så trevligt, en superbra present för alla oss fans. Hoppas att den snart är åter i lager.Trebarnsmodern: Ja just det jag, det är ju på frökens födelsedag som den visats tidigare. Om du vill så får du komma förbi och krypa upp vi vår soffa med lite te och njuta en stund.KramTherese: Hej hej, så roligt att du kikar in här på bloggen och jättekul att du lämnar en kommentar! :)Julbak och Beatrix Potter det låter som en ljuvlig tradition, jag ska försöka införa något liknande här hemma. Längtar! :)Gabbi: Ja visst satte filmen igång en massa fina minnen, jag minns det som att doften från vårat kök var julskinka men jag är inte säker. Fina minnen i vilket fall. O ja mer än ett försök att rita av illsöta Pelle Kanin har gjorts, nu lämnar jag dock äver till den yngre generationen när det kommer till att teckan! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *