Vad dricker man för te till kvällen?

TekannaNu känns det som att hösten är här på riktigt, imorse var det – 3 grader ute och man vill helst av allt bara krypa tillbaka ner under täcket igen. Även om det nu går mot kallare tider så är jag mycket förtjust i denna årstid med alla vackra färger och den härligt friska luften, men bäst av allt är nog allt gott te som man nu åter kan pimpla i sig. På sommaren så överger jag tedrickandet nästan helt för att ta upp det fullt ut i oktobermånad igen. I år har det lett till lite problem dock, jag har svårt att somna på kvällarna och börjar misstänka att det är den sena koppen te som gör det. Det kan förstås vara ren inbillning, men jag letar just nu ett substitut till mitt vanliga te som jag insett innehåller koffein. Har ni  några bra tips på te som man kan dricka till kvällen? Jag har testat något som hette Kvällsro (tror jag) men det var lite för örtigt för min smak.Den fina tekannan kommer snart in hos Lagerhaus till fyndpriset 99 kr.

signature

20 comments

 1. Jag älskar oxså te och hade samma problem.Mitt tips är att prova rött te, det innehåller inget koffein.Här i gävle köpte jag Heta Stunder i tebutiken i….åh, inte 9an utaqn den andra gallerian….Det är lite chili och andra mumsiga kryddor i, super gott har alla tyckt som fått smaka. Nu dricker jag bara det helst.Så mys i soffan på kvällen med en stor kopp te fungerar igen. Tjoho!Jösses vilken fin kanna…måste nog ta en tur till sholm i helgen ändå….

 2. Jag har också slutat med te som innehåller koffein. Dricker nu örtte och grönt te istället.Två favoriter är Friggs Pepparmynte och Twinings Camomile & Spearmint. Den sistnämnda hittade jag när förtvivlat försökte börja dricka kamomillte men hatade smaken. Grönmyntan maskerar faktiskt den smaken rätt så effektivt. :-)

 3. Grönt, rött eller vitt te innehåller inget koffein så det kan man dricka. Sen är det ju nyttigt också med massa antioxidanter :)

 4. Pernilla: Hejsan! Så kul med en Gävlebo! Kan det vara Flanör du tänker på kanske? Jag ska kika in där nästa gång jag är på stan, Tack så mycket för tipset.(Kannan kommer in på Lagerhaus först om någon vecka)Fifi: Rött blåbärste låter mycket gott, det ska jag spana efter! Tack!Jenna: Aha, jah haft lite svårt med gröna teer samt örtteer tidigare, men det klart sätts det dit en smakhäjare a´la Spearmint så kan det nog bli riktigt bra! :) Tack!Therese: Aha, vitt te tror jag t om att jag har hemma (måste leta). Urbra med antioxidanter, det kan man inte få för många av inte. Tack för att de redde ut vilka sorter som gäller!

 5. Jag försöker också att dricka icke koffeinhaltigt te på kvällen då jag för det mesta har svårt att sova (vill inte spä på problemet..)Så här hemma är det vitt, grönt eller rött te som gäller på kvällskvisten!På t4u.se kan du beställa massa spännade sorter i alla dess färger och former! Nu har de även stor rea, så passa på!

 6. Gammal hederlig söderblandning är min favorit och avnjuts med mjölk och en klick honung!! Gärna med irländska scones till – lovely!!

 7. Linnéa: Samma här, man vill inte göra ett problem större. Jag hittade lite vitt te här hemma och ska smaka den nu tänkte jag. Premiär!T4u har jag koll på då de finns i våran hemstad! :)jess: Jag är också glad i Söderblandning, är det utan koffein så blir jag en lycklig tjej! :) Jo scones är mumsigt, lika så biscotti!

 8. Den som tycker att grönt te är beskt och rökigt i smaken (precis som jag tyckte i början) kommer att älska grönt te med mint -blandningarna. Twinings har en sort som tyvärr inte säljs i Sverige. Liptons version har jag däremot sett i ICA butiker för några månader sedan, men nu verkar det tyvärr också vara borta. Kanske det finns fler?

 9. Hej!Prova Rooibos te. Rooibos är en buske som bara växer i Sydafrika. Den innehåller inget koffein, tein. Men däremot massor av nyttiga antioxidanter. Kallas ibland för rött te (som är helt fel) för den har inget släktskap med tebusken. Man kan dricka massor sent på kvällen, utan problem. Lycka till!Ps Sahflor’s Skafferi på Drottninggatan 24 brukar ha Rooibus te. Min favorit just nu är Rooibos tiramisu.

 10. Jenna: Jag spanade igår på Ica efter grönt te med mint, men det var slut på hyllan vilket ju i och för sig var tråkigt men det stod även en lapp att de är på väg in igen nästa vecka. Ska absolut testa då, Tack för tipset! Anna: Låter ljuvligt det där med att man kan dricka massor och ändå sova gott om natten. Måste testas! Aha, på Sahflor säger du jag älskar den butiken så då ska jag nog passa på att kika in där nästa gång jag är på stan. Tiramisu, mmmmums! :)maria: Yogi-tea det var nytt för mig, finns det i vanliga butiker? Låter mycket trevligt med bullsmak!

 11. Det finns massor av teer på marknaden som inte innehåller koffein, så sålänge du ser till att det te du köper är koffeinfritt funkar vilket sorts te som helst. Fast rooibos-te har jag hört ska vara extra bra att dricka kvällstid. Och så finns det ju som sagt teer som är till för att drickas kvällstid, eller något som ska ha lugnande effekt. Exempelvis kamomillte är lugnande och bra på många sätt :) Det är bara att prova sig fram tills man hittar en sort man gillar helt enkelt! :)

 12. Maria: Jag måste säga att det är svårt att avgöra vilka sorter som innehåller koffein och inte, det är urusla på att skriva riktiga innehållsförteckningar i te-branchen som det tycks. Precis, det gäller att prova sig fram. Inte en allt för tokig kvälls-syssla det inte! :) Tack så mycket för dina tips!

 13. bättre sent än aldrig…: Yogi-tea finns i hälsokosten, helt koffeinbefriat, var mitt kvällgodis när jag gick ner 8 kg i vikt…

 14. maria: Ja, jag hittade det på Ica Maxi så nu har jag köpt två smaker. Jag har nu bunkrat upp te för hela vintern tror jag. Jättekul med nya sorter att testa!Grattis till -8 kg skulle jag också behöva!

 15. Vill bara tillägga att grönt the visst innehåller koffein men hälften så mycket som grönt the. Vitt the innehåller mindre än hälften så mycket koffein som grönt the och roobios the innehåller ju inget koffein alls.

 16. \r\nA wonderful article?. In my life, I have never seen a man be so selfless in helping others around him to get along and get working. I feel good that there are people like you too. Thanks for this great weblog of yours. Its surely going to get me to go to higher places!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *