Minnen & nya äventyr

KartaJag gillar kartor, de inbjuder till drömmar om nya platser att besöka samt ger liv åt minnen från tidigare resor. Denna världskarta kommer från Ferm Living och är en tunn vinylfolie som man sätter upp på väggen genom att gnugga med en skrapa. Vinylfolien går lätt att ta bort och lämnar inga spår men den kan ej återanvändas. Jag skulle gärna sätta upp denna karta i vårat trapphus men det kommer inte att funka eftersom vi har strukturtapet där fortfarande och ytan folien sätts på måste vara plan.Men man ska aldrig säga aldrig, om ett år (eller 2) när vi är klar med all annan rust här hemma kanske man kan få upp maken på en ställning i trappan med lite Easy Cover igen och så blir väggen slät. Om det blir så ska jag köpa fina silvriga och guldiga häftstift och sedan sätta de i silver på önskade resmål och de i guld får markera platser vi besökt. Bara ett kontor, ett kök, ett badrum och målning av alla fönsterkarmarna att fixa först!Jag är inget fan av ugglor, men dessa var faktiskt lite coola där de sitter och hojtar ho ho. Man ska aldrig säga aldrig som sagt!Bild: Eget collage med världskarta från Favoritsaker.se

signature

11 comments

 1. Försökte beställa den på hemsidan (favoritsaker.se) , men den finns inte där. Har du fått någon förhandslänk, eller hur hittade du den? Tack för svar, för jag “behöver” verkligen denna till vårt kök!

 2. Coolt!Jag sökte faktiskt efter en världskarat för ett par år sedan då vi renoverade barnens lekrum. Då hittade jag ingen så Jag projicerade helt eneklt upp en karta, ritade av och målade med färg. Sedan satte jag upp lite fingerdocksdjur från IKEA på de olika världsdelarna, typiska för den världsdelen alltså.

 3. Lena: Det var tokigt det där med länken, jag hittade ingen annan men jag har mejlat till dem så jag hoppas att jag snart kan byta ut den till en länk där man kan beställa.

  Den är grymt snygg! :)

  Kl 12.20: Nu är länken ändrad och det får fint att beställa!

  Karin: Aha, det var en jättebra idé ju! Jag kan tänka mig att det blev kanon med djuren. Jag måste testa det där med att projicera en bild på väggen, jag har funderat på det länge. Tack för det coola tipset! :)

 4. Coolt men inte riktigt jag tror jag, däremot gärna en sån där fondvägg med en fin bild på barnen, men jag tycker att de är alldeles för dyra!!!!//M

 5. Där satt den! Jag har letat efter något wallies-aktigt med karta till barnens rum och nu är den beställd. TUSEN TACK för tipset! Synd att man inte fick en rabattkod på samma gång ;) Men det kanske kommer längre fram. Nu har jag i alla fall min efterlängtade världskarta. Tack igen!

 6. Lena: Var så lite så! :)Linnéa: Ja var också inne på kontoret då trapphuset inte funkade, men nope ingen plats där heller. Hoppas att du hittar mer plats på ditt kontor! :)Minks: Jag gillar att den är så enkel men ändå säger så mycket. Ja en fondvägg men barnen (eller barnet i mitt fall) skulle vara trevligt, men helst en fin bild i badrummet. Sånt där fotokakel eller vad det heter, inte heller gratis tyvärr! ;)Desiree: Jag med, det var kärlek vid första ögonkastet! :)Sofia: Men så roligt, alltid kul att hitta något man letat efter. Tyvärr har jag inga rabattkoder på Favoritsaker.se. Om jag hör något om rabatt återkommer jag, de har så mycket fint i den shoppen! :)

 7. This is great! It really shows me where to expand my blog. I think that sometime in the future I might try to write a book to go along with my blog, but we will see…Good post with useful tips and ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *