4 oktober

KanelbullensdagIgår så släpptes boken Bara Bullar av Åsa Swanberg. Det är en härlig och inspirerande bok för alla bullälskare, fina bilder och nya spännade varianter på den hedeliga kanelbullen. Vad sägs till exempel om citronsnibbar, princessbullar, toscabullar, blåbärsbullar eller chokladbullar? I boken får man även lära sig  vad som är bäst att använda, är det vanligt socker eller råsocker ska man använda smör eller margarin för bäst resultat. Hur mycket mjöl ska det egentligen vara? Alla dessa brinnande bullfrågor och många fler finner du svar på i boken. Det har även smygit sig in ett recept på makens favorit, mandelkubb!Här hemma är det min man som bakar bullar, jag är lite för rastlös för bullbak. Eller rättare sagt jag har varit för i Bara bullar boken så finns det recept på bullar som inte tar så lång tid att göra. Så maka lite på dig Johan för här ska bakas bullar och fort ska det gå!Psst: Ett litet knep som jag lärt mig i boken är att det går jättebra att förvara deg samt utkavlade bullar i kylskåpet över natten, tänk bara på att täcka över med plastfolie samt att fördubbla jästiden när du tar fram degen igen.En riktigt mumsig kanelbullens Dag önskar jag er och glöm nu inte att köpa hem mjölk!Bild: Omslagsbild från Bokförlaget Forum.

signature

9 comments

  1. Åhhhhh buller… I looooooooove kanelbuller/snurrer. Jeg bakte her for 2 uker siden… nam nam! Det er så godt, altfor godt! Nam nam

  2. Nettan: Jamen det måste du lösa, snabb trip till Konsum och så bjuder du A M på lite finfint bullefika på eftermiddagen! :)Ha det gott du med!Koselig: Jag är också mycket förtjust i bullar, men bakar sällan som sagt. Precis som du säger är det lite för gott, så det kanske är tur att jag inte bakar oftare! :)

  3. Har inte hunnit baka några bullar idag, inte heller har jag den tjusiga boken du skriver om. MEN, jag hittade en riktigt fint recept på bullar, länk finns på min blogg!Hoppas du haft en trevllig kanelbullens dag!

  4. Linnéa: Vi bakade inte heller bullar igår, men i helgen ska det förhoppningsvis bli av. Boken är jättefin så om du gillar bullar så är denna bok en guldgruva. Man kan dock inte få för många recept på bullar så jag ska genast skriva ut ditt recept också. Tackar så mycket! :)Trevlig helg!

  5. Jag har ett löfte: inga kakor på jobbet. Men igår kom vi fram till att kanelbullen är en nationalrätt och alltså ingen kaka. :-)Hörde att även fetaosten ska få sin egen dag. Då är där 361 dagar kvar till andra godsaker efter att Våffeldagen och Ostkakans dag paxat sina datum!

  6. Caroline: Ett mycket bra löfte låter det som, borde nog införa något liknande själv här hemma! :) Helt sant dock att det inte var tal om att skippa kanelbullen igår, det står ju till och med i almanackan ju. Lite måste man få fira!Va? Ska fetaosten få en egen dag? Lite tokigt, men också roligt på samma gång. Jag gillar fetaost så jag tar hellre en sån dag än Ostkakans-dag ty jag har lite svårt för den typen av kaka! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *