Smart durkslag

Praktiskt durkslagJag har ett tag kikat på detta durkslag hos Isabella Smith, men varit lite i valet och kvalet då jag tyckte att det var lite väl dyrt. Men så idag så spanades ett nästan identiskt durkslag hos Ikea för mycket mindre kosing. Mitt favorit durkslag har gått vidare, det var ett äldre i emalj som passade precis till våran ho, det var bara att sätta dit det så vilade handtagen fint mot hon och diskbänken. Men alla jag hittat nu när det var dax att byta har antingen varit på tok för små eller så galet stora, detta har lett till att varje gång vi kokat pasta el dy har det varit som en balansakt som nästan alltid slutat med att man bränt sig. Men med detta durkslag så kan man välja själv vilken storlek man vill ha på handtaget så passar den inte till den mindre hon så funkar den i den större. Perfekt! Bara ett problem, det finns inte på varuhuset i Gävle. Nu håller jag tummarna för att de kommer att ta in durkslaget, detta är tyvär inte helt säkert eftersom vi här har landets minsta varuhus (eller om det är lager) så det har inte plats för alla prylar. Jag ska i alla fall lobba för att de tar in dem vid nästa tur!Bild: Eget collage med bilder från Isabella Smit & Ikea.

signature

17 comments

 1. Nämmen åh så fiffigt. Det är dags för ett IKEA-besök ser jag! (och vi behöver dessutom handla en hel radda med förvaringsmöbler, det största i form av garderob, men även byrå o lådor. Det är kul med nytt men ack så jobbigt att transportera hem, och sen kasta alla kartonger!!!)//M

 2. Vilket praktiskt durkslag. Skulle verkligen behöva ett nytt eftersom vårt är i brun plast från 80-talet (skojar faktiskt inte – hur antikt som helst är det, urk)

 3. Skulle Valbo vara det minsta? :oNu blir jag förvånad, det måste ju vara lager. Jag har varit på flertalet, runt 6, fler IKEA och alla är envåninga. Det i Valbo är ju två våningar!

 4. Det där har vi, och det är jättebra när det gäller storleken och att man kan ha det fritt svävande över diskhon, mamma klagar dock att det är svårt att göra rent eftersom det fastnar saker (mat) uppe i kanten, eftersom det inte sluter tätt runt där.. svårt att förklara, hoppas du förstår ändå! :)

 5. Minks: Mycket fiffig! Det är roligt med Ikea-trip, men som du säger det blir lite mycket skräp och låt oss inte glömma alla svordommar när de ska skruvas ihop! ;)

  Lallis: Här hemma är appselut också flitigt använt! :) En trevlig måndagkväll önskar jag dig!

  Kram

  Sassamamman: Samma här, det ryktas nämligen idag att den är på G till oss i Gävle också! :)

  Malin S: Durkslag är kanske inte det man tänker på att uppgradera så ofta, vårat var vintage det med som sagt! ;)

  Anna: Om det inte är det minsta så är det bland de minsta i alla fall, varuhuset har två våningar men inte så stora våningar samt att de har sitt lager i samma hus. Ofta när man letar efter en viss produkt så säger personalen att de bara kan ta in delar av sortimentet eftersom de har ett sånt litet varuhus. Det ryktas om att det ska byggas ut inom kort dock! :)

  Saravillfara: Absolut, jag är otroligt tacksam att vi har Ikea så nära. Jag skulle inte byta det lilla varuhuset för allt smör i småland! :) Jag hoppas att ni får ett varuhus lite närmare snart med!

  Caroline: Precis, det är inte så lätt när det kommer till durkslag inte.

  Lolita: Jag förstår precis vad du menar, kan tänka mig att det kan bli lite svårt på sina ställen ja. Tur för mig att det är min man som sköter disken här hemma! :)

  Karin: :)

  Linnéa: Vi använder vårat nästan dagligen, mycket på grund av att maken endast äter varma grönsaker. Sallad är till för kaniner är hans filosofi! ;)

 6. Men gud så bra saker du hittar reda på…Jag gillar dig skarpt! Så nu beger jag mig till IKEA för att inhandla ett nytt..durkslag./Vella

 7. Vella: Tack! :) Hoppas att du har bättre tur på din tur till det stora varuhuset så att det finns i lager, här hoppas det fortfarande på att det snart ska finnas en stor korg med durkslag i valbo å det snaraste! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *