Mina favoriter

FilmfavoriterNu när det är sommar så finns det inte så mycket att titta på när det kommer till tv-program. När det dessutom ser ut att bli en ganska så regnig vecka så är det perfekt att mysa lite extra i soffan med en film. Jag älskar romantiska komedier så här kommer några tips på sevärda filmer i den kategorin.Something gotta give: Det kan inte gå fel med både Diane Keaton, Jack Nicholson samt Amanda Peet. En riktig feelgood film som utspelar sig i vackra South Hamton. Dianes kläder är som vanligt ursnygga!The wedding date: Så söt flm med Debra Messing och Dermot Mulroney. Den handlar om Kat vars syster ska gifta sig och hennes ex är best man. Hon hyr en date att ta med sig till England och bröllopet. Lätt att gissa hur det kommer att sluta, men det är lite av charmen med romantiska komedier.Laws of Attraction: Pierce Brosnan och Julianne Moore spelar advokater som inte direkt gillar varandra med som har gemensamma klienter. Även i denna film hamnar de i England, ursöt!Must love dogs: Diane ladd och John Kusack letar efter kärleken igen efter att ha blivit rejält brända av sina ex. Annonser skrivs och läggs ut på nätet för att hitta den rätta. Vilket givetvis inte är helt lätt, speciellt inte om det är så att man inte skrivit annonsen själv. Lovely!Och så slutligen så måste jag ju bara puffa för den sötaste av dem alla A lot like love som jag tipsat om tidigare.Vilken eller vilka filmer plockar ni fram en regning dag?Bild: Eget collage med bilder från Google.

signature

22 comments

 1. Konstaterar att vi har väldigt lika smak :-) Den första filmen (“Galen i kärlek” på svenska) älskar jag. Den är så överdriven, varmhjärtad och fylld med bra skådisar. Super med de övriga tipsen, tack!

 2. Åh, tack! Jag är också en älskare av romantiska komedier. De är helt perfekta en regning dag. Det betyder inte att jag faller för allt som utger sig för att vara just romantiska komedier – även inom denna genre gömmer det sig en massa skit – och eftersom min tid är dyrbar blir tips som dina här ovan en ovärderlig skatt att använda då jag står där och velar i videobutiken.

 3. Jag stod och höll i “Must love dogs” i lördags när familjen skulle hyra film men valde istället “Wimbledon”. Nästa gång… Tack för tips!

 4. Åh, vad glad jag blev när jag läste det här inlägget! Jag älskar romantiska komedier som “A lot like love”. Såklart måste jag se de andra filmerna du har tipsat om – fattar inte hur jag har kunnat missa dem?! :)

 5. Å vad det är underbart med romatiska komedier. Tyvärr gillar inte sambon dem lika hett som jag gör. Men nån gång ibland hyr jag och syrran en riktig “tjejfilm” och bara njuter. Men om filmen har någon skådespelare som sambon gillar så brukar det gå an! Igår såg vi The Last Kiss (anledningen till att han gick med på det var att Zach Braff var med i den) Lagom romantisk, lagom sorglig! En annan favorit är The Holiday!

 6. Har du sett The Notebook? En fantastisk kärleksfilm av författaren Nicholas Sparks, med bl.a Gena Rowlands, Ryan Gosling och Rachel McAdams i huvudrollerna. Rekomenderas! Trevlig kväll!

 7. Must Love Dogs är superbra!!!!!The Holiday är också ett måste!!!!Sen måste man ju göra reklam för Sliding Doors!!!! Mmmmmm….så bra…. Och Muriels Bröllop!!!!Det är så skönt med lättsamma filmer i det här trista vädret……..

 8. Camillas lockar: Ja den är så bra den filmen, hoppas att du gillar de andra med! :)

  Åsa: Jag håller med dig, det finns massvis av skräp inom denna kategori filmer. Den absolut värsta jag sett heter Slap her she is french, huuu jag ryser vid blotta tanken. Hoppas att du kommer att tycka om tipsen! :)

  Anna: Wimbeldon höll på att komma med bland tipsen eftersom jag gillar Kirsten Davis! ;) Jag tycker nog att Must love dogs är snäppet bättre dock.

  Annika: Åhh, lyllos dig som “missat” dessa och har dem kvar! :)

  Linnéa: The Last Kiss har jag också sett, jag var inte helt såld på den första gången jag såg den eftersom jag tyckte att den var så skum i början. Det där med tjejerna i hängmattan hajade jag aldrig? Men när den väl kom igång så var den helt ok. The Holiday var mycket najs, åhhh Jude Law! :)

  Nygammalt: Jag älskar The Notebook! Jag har sett den några gånger och på slutet när hon inte minns, ja då stört gråter jag varje gång. Underbar är vad den är! :)

  En riktigt trevlig kväll önskar jag även dig!

  Mariakoden: Ja men just ja, Sliding Doors, den måste jag skaffa på DVD för just nu har jag bara en urusel VHS med den. Håller med dig den är jättebra. Muriels Bröllop har jag missat, tack så mycket för tipset det får bli nästa film att njuta! :)

 9. Hejsan! Hittade hit via topplistor och folks länkar (eller något sådant… minns inte, men fastnade gjorde jag iaf!), gillar dina färgglada kollage :)Min absoluta favoritfilm i romcom-genren är Love Actually. Har du inte sett den, så gör genast det! Den har ett helt kompani av bra skådisar och en handling som faktiskt skiljer sig från mängden.Två andra filmer som också är romantiska och roliga, men som ändå är lite djupare än vanliga romcoms, är Sliding Doors (med Gwyneth Paltrow och John Hannah) och Eternal Sunshine of the Spotless Mind (min absoluta favoritfilm, alla kategorier!). Den senare är ingen film man tittar på i förbifarten, utan en sån där man måste tänka lite själv när man ser den. Sånt gillar jag! Och Jim Carrey är alldeles strålande som en helt vanlig, normal kille (utan alla hans vanliga galna attribut). Kate Winslet är också väldigt bra i den. Alla dessa filmer rekommenderar jag varmt! Har du inte sett dem har du verkligen missat något!

 10. Jag håller med nygammalt; The Notebook är bara så vacker! Sen om du gillar Diane Keaton så ska du se Because I Said So, hon får mycket plats att vara rolig där! Jag gillar också Under Toscanas sol, You, Me and Dupree och Just like Heaven, men alla romantiska komedier är bra för mig! :) Ett annat tips är The Lakehouse som också är bra… bäst jag slutar nu, för annars kan jag hålla på i en evighet! :D

 11. Jag & maken såg Match Point igår natt. Den var absolut sevärd. Bra skådespel, snyggt filmat, härliga miljöer och lite udda också.

 12. Saga: Så roligt, välkommen! :)Love Actually är en av mina favoriter med, det är en så härlig stämmning i den. Sliding Doors går på TV just nu ironiskt nog, mycket bra den med. Genialisk story. Filmen med Jim Carrey filmen har jag inte sett, men jag har läst en bok om Andy och hans liv. Den filmen måste ses, tack för tipset! :)Marie: Ja suck, The Notebook …. snörvel! Diane Keaton i Because I said so är så himla bra, och vilka kläder åter igen. Lovely! Jag är lite som du, jag testar dem alla en gång! Jag instämmer i alla dina tips, utom The Lakehouse den var lite för knepig för mig. Eller kanske inte knepig så mycket som att jag inte tyckte att Sandra & Keanu hade någon kemi. Så synd, för storyn är bra.Under Toscanas sol såg jag nyligen på TV, den var så söt och Diane Ladd så bra!Malin S: Match Point har jag nu läst på lite om, hur kunde jag missa den? Tack så mycket för tipset! :)Weronica: Sliding doors, lovely! :)

 13. Håller fullkomligt med….dessa filmer är underbara!! Har alla 4 själv!:) Andra bra är The Notebook, Alot like Love, Cold Mountain mfl…

 14. Maria: Ja den är så söt, tros det lite smått deprimerande ämnet! Me Like!

  Axelina: Vilken bra smak! ;) Älskar Notebook & A lot like Love ( såg igår igen) men Cold Mountain hde jag lite svårt för. Det borde vara en film precis i min smak, tragiskt som tusan och så urbra skådespelare (Jude Law OMG) men jag somnade ifrån den. Kan du tänka, somna ifrån Jude? Illa illa!

 15. Hemmarikets Charlotte: På sommaren är det utmärkt att plocka fram gammla godingar för att njutas igen, för allt för ofta så sviker tv-tablån denna årstid. Hoppas att du gillar dem! :)

 16. A Walk to Remember är nog min favoritsnyftare. Nästan lika bra som boken (Undrens tid). Alla Nicholas Sparks är kanon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *