Dax för en ny …

nytt hos cosasEn av de första presenterna jag fick av Johan var en supersöt liten äggklocka från Duka. Den var inte ämnad för köket utan att stå bredvid min säng så att jag kunde ställa den på 45 minuter när jag skulle ta dagens nap. Innan vi vick Astrid så sov jag alltid 45 min på eftermiddagarna när jobbet slutat. Det lilla uret har på senare år gått från att vara napklocka till snoozehjälp på morgonen, när jag häromdagen sträckte mig efter uret och skulle vrida upp den på 20 min så hade den stackarn tyvärr fått nog. Hela urverket lossnade och uret förklarades död några min senare. Den modellen finns inte längre, men till min stora glädje så har Cosas tagit in mina favoriter från Dulton.Magnetisk timer i härlig 50-talsstil från Dulton. Timern i lackad metall har en magnet i botten, så du kan sätta fast den på kylskåpet eller någonstans med magnetisk metall. Praktiskt och snygg!Den röda är redan slut, men jag har tidigare fingrat på den gröna som jag tror skulle passa perfekt i vårat kök när den inte hjälper trött mamma att komma upp om morgonen. 150 kr kostar retrosnyggingen!Bild: Eget collage med bild från cosas.se

signature

4 comments

  1. Jag är så sjukt glad över att ha “träffat” dig. Din sida inspirerar så det kittlar i fingertopparna. Än är det långt kvar tills vårt hus står klart, förhoppningsvis i februari, men det går ju inte en timma utan att jag funderar på hur vi ska ha det. M är sjukskriven för tillfället och har legat och ritat upp vårt hus och trädgård med exakta mått, jag blir inte mindre sugen då inte. Huset vi sålde var ju från början av 1900-talet och jag gillar den lantligt romantiska stilen. Frågan är bara hur jag ska lyckas med att få det bra i vårt nya hus. Har du tips på någon läsvärd inredningslitteratur som skulle passa. Som sagt du ger många goda råd och tips på din sida.Jag fick en liten klump i halsen när jag läste inlägget om Astrids sista dag på dagis. Tydligen blir jag allt för lätt sentimental nu för tiden. Men jag tror att jag förstod din känsla. Esther börjar nämligen på dagis i august, det är så stort. På tal om väder…min frisör rekommenderade mig att strunta i att bleka mitt hår nu på sommaren för det blir ju ändå blekt av solen…ha, vilken sol. Igår tog jag och köpte nått high-lightening på ICA så nu behöver du inte oroa dig för regnet mer, nu ska du se att solen kommer att skina som aldrig förr bara för att förvandla min kaluffs till torrt fnöske. Jag valde mellan att färga mitt hår eller att köpa nya regnkläder till Esther. Jag väntar med regnkläderna ett tag ;o)

  2. En bra ide, men när det är så här varmt kan man aldrig sova känns det som..vänder och vrider sig hela natten och när morgontimman kommer och det är lite svalare så står det strax 2 små barn på tröskeln och frågar om vi inte ska gå upp snart..pust stön det är bara att gå upp :-)De äldsta barnen har dock inga sovproblem, vid 12 snåret kommer de upp och säger god morgon!Har nu bara ett dagar kvar på semestern (har haft 3 v då) och man undrar var har all ledighet tagit vägen???????????????????????Men jag skulle gärna ha en nap klocka =)

  3. Esthers Mami: Men åh, Tack ska Du ha för din fina kommentar! Sniff! :)Så härligt det kommer att bli för er i februari att flytta in i ett helt nytt hus, det är min dröm att någon gång göra det. Ingen annan som redan bott in sig och satt sin prägel utan ett hem skapat av den familj som ska bo där. Ljuvligt!Ang någon bra litteratur så ligger givetvis Pottery Barn böckerna samt deras sajt mig varmt om hjärtat. Det finns många tips och trix i dem som illusterar hur man på ett enkelt sätt kan uppnå maximal effekt. Annars så är det de vanliga tidningarna som ger mest tycker jag, Allt i Hemmet, Drömhem & Trädgård, Isabella, Ideal Home mm. Ikea katalogen är oxå jättebra inspiration när det kommer till funktion. Så Esther ska börja dagis nu, stora damen! :) Jag minns det som det var igår när Johan och jag gick med Astrid första gången till dagis. Hon var 18 månader på dagen och inte alls förtjust i tanken att vara utan mamma om dagarna. Men som sagt hon vande sig, fick massor av kompisar och vill nu helst inte vara därifrån. Det är bitterljuvt minst sagt detta att de blir större.Varmt lycka till med inskolningen! :)Vad är det frisöer och inte bleka håret längre, min sa också nope! Jag har alltid varit blond på sommaren och brunhårig på vintern, men inte i år dock. Så bra att du styrde upp detta med hjälp av ICA, både fint väder och ny hårfärg på en och samma gång! :)Ja vänta med regnkläderna, i typ augusti eller kanske lite tidigare så kommer den sötaste av sötaste Kitty regnkappa att dyka upp på H&M. Astrid som älskar Kitty har sett pressbilden och räknar nu dagarna tills den blir hennes!KramarAtt ha det gott: Ja det är så snygga! Jag får lov att vänta som det ser ut då maken vill ha en röd.Anette: Say no more! Jag vet hur varmt det blir hos er på sommaren. Men vi sov faktiskt ganska bra på eftermiddagarna. När det var som värst ute så blötte vi lakan som vi la över oss, först blev det iskallt men sedan bara skönt. Lakanet torkade på ca en kvart. Man gör det inte dyngsurt, det räcker med att fukta det för att det ska kyla! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *