Sett sen sist # 4 Feelgood x 2

Att chefa över en sjukstuga hemma är sällan roligt, men en helg där almanackan plötsligt är vidöppen pga hosta och feber ger i alla fall utrymme att beta av den där filmlistan lite. Jag hann med två filmer jag länge velat se i helgen:

filmis103

I fredags såg jag 100 steg från Bombay till Paris som handlar om den indiska familjen vars bil går sönder och de måste stanna ett litet tag i en liten franska byn i väntan på att den ska lagas. Men i väntan på bilen vill ödet något annat och pappan i familjen hittar ett hus och bestämmer sig för att köpa gården och öppna en indisk restaurang med extra allt. Allt fint så, men på andra sidan vägen finns ytterligare en restaurang (så klart) men denne är innehavare av 1 stjärna i Michelinguiden och ägarinnan har ingen som helst varken tid eller lust att dela gata med nykomlingarna. Saker sägs, det händer en del och så tuffar det på. Himla fin är den och det är kanske inte så konstigt när både Lasse Hallström och Miss Oprah Winfrey står bakom produktionen, något jag inte visste innan jag såg filmen. Mitt favoritcitat är: I will turn the music down, but I will turn the heat up! Och det summerar nog denna film ganska bra. En trailer för filmen hittar ni här!

filmis102

Den andra filmen jag såg var Sånger från Manhattan som handlar om Gretta (Kiera Knightley) som följt med sin pojkvän (Adam Levine) till New York när han ska ta nästa steg i sin musikkarriär. Gretta som även hon skriver musik möter en kväll musikproducenten Dan (Mark Ruffalo) som ser och hör något i Grettas musik som gör honom redo att börja om sitt liv och göra rätt. Sjukt svårt att berätta vad den handlar om utan att avslöja för mycket. Men jag tycker att det engelska namnet för filmen Begin Again ger filmen mer rättvisa för det är just de som dessa två gör med musikens hjälp. Fin och lättsam film där Kiera dessutom sjunger själv, bara en sådan sak. Mitt favoritcitat är: You know, I wasn’t trying to win you over. I was telling you to fuck off. Och trailern till filmen hittar ni här!

Två filmer att spara till en dag när man behöver fylla hjärtat med lite extra fluff.

Bilderna ovan är hittade här och här.

signature

One comment

  1. Alltså…. du är helt fenomenal på att tipsa om filmer jag vill se! Jag är sååå dålig på att veta vilka filmer som finns, hänger inte med över huvud taget. Och så tittar jag på dessa två trailers och känner bara att jag MÅSTE se båda två. Bara det att film två utspelar sig i New York där jag var i somras och blev helt kär i hela stan… Tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *