Limoncellogrädde

Egentligen skulle ni fått detta härliga efterrättstips redan igår, men jag hittade inte receptet. Oj så vi letade både J och jag, och som så ofta så låg det ju på ett mycket bra ställe ;). Så nu kör vi!

 

 

Detta recept är så gott så gott, min mamma tex skrev ner receptet efter endast en tugga. Den är jättegod som här som den är med topping, men den funkar också jättebra som topping på en mandelbotten eller fyllning till tårta. Om man inte vill ha mankdelkakor på toppen så är det gott med hallon också. Receptet nedan räcker till 6 vuxna galant, men tyvärr har jag inte hittat någon bra variant till barn på denna. Lemon Curd blir inte riktigt det samma så vi har kört på glass till barnen istället. ( Det står 2 citroner i receptet, men jag brukar börja med 1 om de är stora och sedan lägga till om det behövs)

 


 

Det var faktisk jättekul att fylla 40 kan jag trösta er som skakar lite extra just nu inför er stundande STORA dag. Paketen på bilden är dock inte till mig utan till min vän C som fyllde ca en vecka efter mig och innehåller Sex and the City hela vägen :). Jag skummade mjölk på spisen den dagen, men snart blir det lite lättare med Nespressos egna

 

 

Till ett fotojobb som jag gjorde dagarna kring själva dagen hade jag lånat hem denna stora härliga vas signerad House Doctor från Uthuset i stan. Där säljs även Happy – Kortet av Ylva Skarp. Kaffeglasen med hållare är inköpta hos Indiska för massor av år sedan. 

 

Det ser ut att bli en jättefin dag med sol och rätt mycket värme så idag ska utemöblerna på plats och lite blomster ska inhandlas. Det är hög tid för dem nu! En riktigt fin helg önskar jag er!

 

Bild: Helena – En mammas dag. Recept från Elle Mat & Vin nr 2 2008.

signature

4 comments

  1. Ämen guuu så gott det låter! Nu fick jag ju beslutssvårigheter för kvällens dessert, tänkte göra rabarberkompott och servera ljummen till glass… men jag kan ju göra limoncellogrädden till imorgon! Skönt med fredag och så goda saker att ser fram mot och förhoppningsvis fint väder och trädgårdsdonande! Trevlig helg!

  2. Eva: Hoppas att du han prova och att det smakade mumma :). Rabarberkompotten måste jag prova, låter jättegott! Tack för tips!anna.k: Hoppas det smakar, citroner i rätt mängd är magiskt gott det :)Fin start på veckan till er båda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *