Sett sen sist x 2

Jag var egentligen inte på jakt efter en ny tv-serie att följa då jag har fullt upp med alla gamla favoriter som återvänder nu med höstens intåg i tv- tablån. Men så såg jag den här trailern för nya serien The Affair och resten är som man brukar säga historia.

affair101

Här i Sverige kan man se serien på HBO Nordic där det släpps ett nytt av snitt varje måndag (Sänds i USA på söndagarna). Så här långt har bara två avsnitt gått, men jag är redan fast. Så vad handlar serien om då? I korta drag så kan man säga att det handlar en man och en kvinna som lever helt olika liv och dessutom  är gifta sedan innan på varsitt håll. Men ödet gör att de möts en solig sommardag på ett lunchställe i Montauk. Saker händer och tycke uppstår. Så långt är storys ganska så basic, men här har man valt att berätta storyn ur två perspektiv. Hans och hennes. Samma dagar, men ur deras olika minnesbilder. Det gör det hela mycket mer intressant måste jag säga. Lägger man så sedan till alla vackra människor, underbara miljöer, välspelade biroller och en mycket väl avvägt dialog som med snudd på varje ny mening inbjuder till nya tolkningar på just det som inte sägs. Ja, då tror jag vi har en av höstens guldkorn här. Så blir vädret trist i helgen och du har HBO Nordic, förflytta dig till sandstränderna i Montauk för en stund :).

affair102

Jag har kluddat dit ett hjärta där på bilden, men hur mycket kärlek det egentligen finns mellan dessa två törs jag inte säga. Det lär visa sig dock. Men i väntan på svaret så blir det ett stort hjärta på att Joshua Jackson aka Pacey  Witter finns med i rollistan. He had me at Dawsons Creek!

En riktigt fin helg till Er alla!

Bildkällor: 1 2 3 & 4

signature

Let there be light!

Det är ganska precis nu som jag höstkrisar som mest. När vädret är riktigt tråkigt och mörkret kryper närmare för varje dag. Jag får ett kreativt glapp och mycket känns  jobbigare att utföra vissa göromål än vanligt. Tack och lov inträffar detta varje höst för mig så jag vet att det går över och snart omfamnar jag årstiden igen och när en tid till passerat, ja då uppskattar jag den till och med mycket. Bland det bästa med mörkret är allt ljus som vi nu får tillföra. Vackra lampor, tända ljus i massor och så alla dessa ljusslingor som vi äntligen får tända igen. Mysigt värre. Oftast har jag bara “ringat” in något med slingorna, som speglar, fönster och dörrposter men i år tänkte jag vidga vyerna lite så jag letade reda på  inspiration i ämnet  och hittade en hel del skoj hos Pinterest:

lights201

1. Den här idén gick jag igång på riktigt, en stjärna till min stjärna tror jag det blir. En annan färg och en annan slinga, men lika fin tror jag. 2. En annan fiffig idé är att pryda slingan med kort som man tycker extra mycket om. 3. Att skriva ett ord på väggen på det här sättet har jag faktiskt provat. Erkännas bör dock att jag misslyckades totalt och slingan gick sönder. Men är man lite händig så ska det vara plätt lätt att skriva både LOVE och STAR på väggen har jag hört från två som lyckats :). 4. Två flugor i en smäll blir det om man både hänger slingan runt tavlan samt ger ljus till en stående julstjärna. Detta tips tror jag också att jag kommer prova på. 5. Om man inte har plats för en julgran, eller om man rent av har plats för två. Ikeas snöflingor sägs finnas i sortimentet även i år. 6. Sist men inte minst en vacker gran för utomhusbruk. Himla fint!

Med dessa ljustips önskar jag er en riktigt fin torsdag!

signature

30 % rabatt

hemsta103

Vi har redan flera och nu ska det bli några lampskärmar till. Som jag skrivit tidigare så har lampskärmen Hemsta tagit över vårt hem, ja till viss del landet också. Där är de grå och här hemma har vi vita hela vägen. Nu när det är på gång med en uppdaterad version av Astrids rum har även hon också önskat sig två Hemsta lampskärmar, vita så klart. Och passande nog så är det 30 % rabatt på just den kollektionen via Ikea Family mellan 20 – 26/10 både i butik och på nätet. Trevligheter!

En riktigt fin tisdag till Er alla!

signature

iKaffe

Jag är ingen direkt frukost människa, vill helst bara ha något litet och så en kopp te med skummad mjölk. Men just den skummade mjölken som är en favorit under stora delar av året har varit klurig. Om jag unnat mig den för ofta så har det slutat med magont även om mjölken varit laktosfri. Men nu, ÄNTLIGEN så kan jag skumma mjölk varje morgon och magen blir inte det minsta ledsen för det. Produkten kommer från Oatly och heter iKaffe, fyllig och rund smak som är så nära “vanlig” skummad mjölk man kan komma om man frågar mig.

ikaffe101

Dessutom är iKaffe inte bara laktosfri, den är även sojafri och har man lite över så blir det himmelskt goda pannkakor med denna istället för vanlig mjölk. Hur den är att använda för de som inte tål gluten törs jag dock inte säga. För mig fungerar denna bra som sagt, men det betyder inte att den fungerar för alla glutenkänsliga eller allergiska.

Två tummar upp säger vi hela familjen!

(Och nej vi är inte det minsta sponsrade)

signature

Så är säsongen igång

Jamen det är lite för tidigt i vanlig ordning kan jag tycka. Julen är här, i alla fall i många butiker och det är väl bara att gilla läget antar jag. De mesta går mig helt förbi, men just Ikeas julsläpp får mig att gå igång lite extra där och då för att sedan köra göm och glöm tricket fram till december. Om jag förstår saker och ting rätt nu så har julen på Ikea börjat redan i vissa butiker och fler hakar på till helgen.

julen702

Det finns vissa saker som jag alltid köper  varje år och det är tex julpapper och etiketter för just detta kan man aldrig få för mycket av. Sen brukar det också slinka ner någon ny ljuskälla och denna gång tror jag det blir dessa (hittade dem inte på den Svenska sajten än) som ser himla fina ut. Just små ljuskällor som drivs med batteri är mycket tacksamma att duka med, både till vardag och fest.

julen703

Något annat som jag också har för vana att köpa är seten med tre plåtlådor som vi sedan bakar kakor eller dyl och fyller för att ge bort i julklapp. Roligt att göra och brukar bli mycket uppskattat.

julen701

Avslutningsvis så tänkte jag också spana in ljusstaken Hårfin som även den säljs i set om tre. Förutom att de är väldigt fina så kan man välja om man vill ha använda vanliga stearinljus, värmeljus eller blockljus. Som ett Kinderägg, tre önskningar i ett med andra ord.

Årets storsäljare ur julkollektionen tror jag blir dessa ljuslyktor i olika storlekar. Mycket fina.

Så, nu stänger vi julkategorin ett tag igen och öppnar upp för nya inlägg närmare december.

Fin tisdag till Er alla!

signature