Till salu – Sibyllegatan 67

ebba101

Jag tyckte snabbt att det var något bekant över detta objekt som nu ligger ute till försäljning hos Skeppsholmens mäkleri, och så såg jag lilla Mariannes ljuvliga rum. Ebba Kleberg Von Sydows vackra 6-rummare på Östermalm är till salu och jag passar på att inspireras :). Lägenheten är inredd med fingertoppskänsla som allt annat som Ebba tar sig för, men mitt hjärta klappar lite extra för köket och Mariannes lilla toalett. Vill ni se mer av lägenheten hittar ni all info här, och en massa mer bilder här!

En riktigt fin måndag till er alla!

signature

C-vitaminer i massor – Nyponsoppa

Här hemma är det riktigt förkylt just nu, och som jag förstår det så är det lika illa nästan överallt. Höstens första och förhoppningsvis sista förkylning försöker jag nu kurera med hemgjord nyponsoppa fylld med c-vitamin och andra nyttigheter.

nyponsoppa101

Jag har bloggat om detta recept tidigare, men tänkte att det kan vara läge för en repris i dessa virustider. Jag gör soppan på nyponskalsmjöl som man hittar i de flesta butiker på vanliga mjölhyllan. God som den är, festligare med glass eller grädde samt biskvier. Idag är det en grädde och biskvi dag här hemma. Helande och gott.

Med hopp om friskare vindar för oss alla!

signature

Sy – Stuga – Small Talk

Innan vi tar tag i Astrids rum på riktigt, gå från papper till vägg så att säga så är tanken att den där arbetshörnan som togs bort ska få komma tillbaka. Men i ny skepnad, lite mer slimmad. Lite mer praktisk. Det är även här som jag planerar stordåd vid symaskinen, jag har redan samlat på mig flera knep på hur man syr kuddar lätt som en plätt *host* och nu har jag tittat på denna video ett antal gånger och tänkt, I can do it!

bag101

Om jag fixar det till slut återstår att se, men oavsett så är jag mycket förtjust i Bag-alls produkter och det långsiktiga tänket kring dem. (De finns även att köpa tex här)

finahuset101

Jag har tidigare bloggat om grundaren Jennifers vackra sommarhus och hur mycket jag tyckte om det. Nu finns det ett nytt reportage från stugan i Sörmland med tillhörande intervju på The Way We Play. Om ni inte besökt den sajten tidigare så kan jag varmt rekommendera en djupdykning i deras kategori Small Talk, men se till att ha en stund över då man lätt tenderar att bli kvar.

Fin torsdag till er alla!

signature

Mix it up!

Jag tycker så mycket om tanken på en färgglad garderob. Men om man kikar in i den så är det ett fåtal plagg i lite piggare färg sen är det säkra kort för hela slanten. Vitt, svart, blått & grått. Inget fel i det egentligen då de är i just dessa färger som jag känner mig som mest bekväm.

rosa101

När det kommer till koftor så är jag dock rätt modig, här finns det några lyckopiller i skåpet faktiskt. Jeans, t-shirt och en kofta ses jag ofta i på vardagarna så jag blev så glad idag när jag såg denna illsöta rosa koftan för att mixa upp looken med bland nyheterna hos H&M denna morgon. Om den inte sticks, då är det en keeper! Finns även i vitt och blått om jag skulle få kalla fötter där i butiken och återgå till den för mig vardagliga färgskalan ;).

signature

Ett säkert kort

Middagarna under vardagarna vill man ska gå snabbt. Blodsockret hos de flesta i familjen är lågt och det är lätt att det blir tråkig stämning innan alla ätit. Men det är inte lätt att komma på vad man ska äta varje kväll, det bästa är så klart att göra en veckomeny och försöka hålla sig inom ramarna för dem. Men om man som jag denna vecka inte förberett mig det minsta och hinner inte klämma in en tripp till butiken. Då gäller det att ha några favoriter på lut.

middag303

Denna Pasta med bacon och tomat har räddat mig många gånger när jag stått där och inte vetat vad vi ska äta och vad finns hemma. Ingredienserna i denna rätt finns i stort sätt alltid hemma hos oss. Grädde, lök, krossade tomater och parmesan i alla fall. Receptet hittar ni i Coops receptbroschyr här! Jag äter inte vitlök som bekant så det hoppar vi över och går på lite extra med chilin och parmesanen istället. Ibland hoppar vi även över baconet och äter rätten som veckans vegorätt, funkar finfint det med.

Prova detta vardagsreceptet nästa gång det krisar, snabbt enkelt och gillas av det flesta.

signature