30 % rabatt

hemsta103

Vi har redan flera och nu ska det bli några lampskärmar till. Som jag skrivit tidigare så har lampskärmen Hemsta tagit över vårt hem, ja till viss del landet också. Där är de grå och här hemma har vi vita hela vägen. Nu när det är på gång med en uppdaterad version av Astrids rum har även hon också önskat sig två Hemsta lampskärmar, vita så klart. Och passande nog så är det 30 % rabatt på just den kollektionen via Ikea Family mellan 20 – 26/10 både i butik och på nätet. Trevligheter!

En riktigt fin tisdag till Er alla!

signature

iKaffe

Jag är ingen direkt frukost människa, vill helst bara ha något litet och så en kopp te med skummad mjölk. Men just den skummade mjölken som är en favorit under stora delar av året har varit klurig. Om jag unnat mig den för ofta så har det slutat med magont även om mjölken varit laktosfri. Men nu, ÄNTLIGEN så kan jag skumma mjölk varje morgon och magen blir inte det minsta ledsen för det. Produkten kommer från Oatly och heter iKaffe, fyllig och rund smak som är så nära “vanlig” skummad mjölk man kan komma om man frågar mig.

ikaffe101

Dessutom är iKaffe inte bara laktosfri, den är även sojafri och har man lite över så blir det himmelskt goda pannkakor med denna istället för vanlig mjölk. Hur den är att använda för de som inte tål gluten törs jag dock inte säga. För mig fungerar denna bra som sagt, men det betyder inte att den fungerar för alla glutenkänsliga eller allergiska.

Två tummar upp säger vi hela familjen!

(Och nej vi är inte det minsta sponsrade)

signature

Så är säsongen igång

Jamen det är lite för tidigt i vanlig ordning kan jag tycka. Julen är här, i alla fall i många butiker och det är väl bara att gilla läget antar jag. De mesta går mig helt förbi, men just Ikeas julsläpp får mig att gå igång lite extra där och då för att sedan köra göm och glöm tricket fram till december. Om jag förstår saker och ting rätt nu så har julen på Ikea börjat redan i vissa butiker och fler hakar på till helgen.

julen702

Det finns vissa saker som jag alltid köper  varje år och det är tex julpapper och etiketter för just detta kan man aldrig få för mycket av. Sen brukar det också slinka ner någon ny ljuskälla och denna gång tror jag det blir dessa (hittade dem inte på den Svenska sajten än) som ser himla fina ut. Just små ljuskällor som drivs med batteri är mycket tacksamma att duka med, både till vardag och fest.

julen703

Något annat som jag också har för vana att köpa är seten med tre plåtlådor som vi sedan bakar kakor eller dyl och fyller för att ge bort i julklapp. Roligt att göra och brukar bli mycket uppskattat.

julen701

Avslutningsvis så tänkte jag också spana in ljusstaken Hårfin som även den säljs i set om tre. Förutom att de är väldigt fina så kan man välja om man vill ha använda vanliga stearinljus, värmeljus eller blockljus. Som ett Kinderägg, tre önskningar i ett med andra ord.

Årets storsäljare ur julkollektionen tror jag blir dessa ljuslyktor i olika storlekar. Mycket fina.

Så, nu stänger vi julkategorin ett tag igen och öppnar upp för nya inlägg närmare december.

Fin tisdag till Er alla!

signature

Fri{day}

helgen101

Oj, så fort denna vecka gick! Synd att klaga dock, fredagen är här och en skön helgen väntar oss. Vi ska bland annat göra plätten redo för vintern, bort med frostbitna blommor och så bädda in utemöblerna så gott det går. Det blir en mustig köttgryta till middag imorgon, som ska följs av en len Tiramisu som förhoppningsvis  följs av ett biobesök.  Jag hade hoppats på få se Boyhood som jag tror är fantastisk men då den slutat gå i vår stad så får vi hålla till godo med Gone Girl, inte illa det heller skulle jag tro.

En riktigt fin helg till Er alla!

Så till sist, Fredspriset – Så himla bra!

signature

DIY – Lindved

bord101

När Ikeas Livet Hemma publicerade detta DIY tips i slutet på sommaren så åkte det rakt ner i min inspirations mappen på datorn. Man vet aldrig när man hittar det rätta stället för ett guldigt bord tänkte jag. Stället här hemma är fortfarande inte hittad, Men härom dagen så såg jag bordet i guldstass och allt i en hall hemma hos en kompis. Ursnyggt var det!

bord102

Bordet är alltså ett vitt Lindved sidobord från Ikea som målats med eller rättare sagt svampats med guld/mässingsfärg. Innan bordet målas måste det slipas med sandpapper och grundmålas, då gärna med en matt svart färg för att förstärka patinalooken där den guldiga färgen inte riktigt täcker. Läs hela beskrivningen här! Jag ska höra med dottern om detta kan vara något för hennes nya rum, den skulle ju matcha otroligt fint med guldspegeln som finns i rummet. Så om mamman själv får välja …. ;).

Foto: Ragnar Òmarsson

signature

JPG – Nu i min garderob

Ja, jo det är bara att erkänna att jag blir grymt nyfiken på klädkedjornas olika samarbeten med kända designers. En av mina favoritplagg i garderoben all time är faktiskt en blus signerad Stella McCartney för H&M. Grönaste grön och sagolikt skön.

jean101

Idag tog min nyfikenhet mig till Lindex inne i stan för att känna och klämma på plaggen i det rätt så hypade samarbetet med Jean Paul Gauliter. För mig personligen så har mitt förhållande till modeskaparen mest fokuserat på hans parfymer och då främst flaskorna i sig för själva innehållet var inte riktigt min grej. Mycket svajig samling, jag vet :). Kläderna idag då, jo men det fanns faktiskt riktigt fina plagg. Plagg som inte sticker ut allt för mycket, jag var lite misstänksam där innan. Jag tyckte till exempel mycket om den stickade klänningen och den stora koftan. Med i påsen hem följde dock bara denna blus som efter att jag provat den tror kommer att göra Stellas blus sällskap i garderoben lång tid framöver. Lika fin till vardags som till fest. Rekommenderas varmt.

signature