Ulljacka med slag

 

ulljacka101

Mode året 2015 har inte börjat riktigt enligt min melodi, det är lite för mönstrat och färgglatt för min del än så länge. Men det är ju bara slutet på januari än så mycket mode ska det bjudas på än så klart. Idag hittade jag dock ett riktigt Helena – plagg bland nyheterna hos H&M i alla fall, en ljusgrå ulljacka i bland annat återvunnen ull.  Då jag är snudd på barnsligt förtjust i breda slag och skärp så känns denna som en riktig keeper i min garderob. Hoppas kunna prova inom kort.

Fin torsdag önskar jag er!

signature

Fina Listan # 4

Idag när det känns som vädret inte kan bli tristare så piggar jag upp stämningen med för mig årets första “Fina Listan“. Jag vet att det fortfarande är vinter, men jag kör på vårsäsong här i alla fall då det låter och känns så mycket hoppfullare. Och dagens lista blir:

finalistan107

1. Brass Wall Lamp .2. Sax från HAY. 3. Hattask. 4. Spegel. 5. Lampa Charles. 6. Tallrik. 7. Hatt. 8. Bok. 9. Skärbräda. 10. Ljusstake. 11. Salt & pepparkar.

Fin onsdag till er alla!

signature

Boktips by H

fredag203Härom dagen låg det en mycket efterlängtad bok i brevlådan när jag kom hem, nämligen Modeboken 1900 – 2000 av Lotta Lewenhaupt. Som jag letat efter denna bok under några år, både på nätet och på loppisar. Då den dessutom tagit slut hos tryckeriet och inga nya tryckningar var planerade som gav jag till slut  nästan upp. Men så helt plötsligt så hittade jag den via Bokbörsen till min stora lycka. Och den är precis så där fin som jag så länge trott. En del av boken är vigd till modets olika stilar och sen följer detaljerade teckningar på allt från skor, hattar, klänningar till frisyrer och så avslutas hela härligheten med ett modelexikon. En bok väl värd att leta lite efter med andra ord.

fredag202

I helgen så kan det bli lite skakigt här på D&W då vi planerar att göra ett gäng uppdateringar, men med lite tur så går det undan och funkar så fint att ni knappt märker det. Arundar detta inlägg med två budgettips från Rusta innan jag tar helg och det är ljusslingorna i LED som finns i flera färger, nu även helt vita, hittade dessutom en pastellig fin till Astrids rum där igår för ynka 99 kr (den syns lite i bakgrunden på bilderna). Sen säljer de även pumptvålar från Savon de Marseille, samma innehåll men i plastflaska istället för glas. 59.90 kr kostar dessa. Fyndigt.

Fin helg till Er alla!

signature

Solvinden & Brunsö

Igår började vi dagen med – 15 grader och avslutade den med +2 och lätt regn. Det är sannerligen ett riktigt vinterväder vi har just nu. Och mitt i all denna vinter så droppade Ikeas sommarnyheter ner i mejlboxen. De kör på ett sommar i city-tema denna gång och det bjuds kanske inte på så många nyheter egentligen, men jag hittade två riktigt fina som jag tror kommer bli vårens/sommarens storsäljare.

ikea809

Solvinden är en gammal vän som uppstår år efter år i lite olika utföranden. Solcellslampor som gör sommarnätterna lite magiska för en billig slant skulle man kunna säga. Jag har tidigare runda vita bollar som hänger i trädet samt en slinga runt stammen. I år utökar jag gärna med några äpplen och päron, det var en riktigt söt idé tycker jag. De man ställer på marken kostar 139 kr styck, tyvärr så framgick det inte riktigt om de är samma storlek som hänger i trädet eller om dessa är mindre, men det lär visa sig framåt mars/april när produkterna släpps i varuhusen.

ikea810

Sen har den populära PS Vågö fått ett tillskott i form av barnfåtöljen Brunsö, tummen upp för det! Brunsö finns i färgerna vit, röd samt grön och kommer att kosta rimliga 149 kr när den landar i butik på vårkanten.

Det ska bli trevligt att återkomma till sommaren 2015, men för nu så återgår jag motvilligt till vinter och kyla ett tag till.

Fin tisdag till er!

signature

Topp 5 # Januari 2015

Måndag och vardag på riktigt igen, inte en kort vecka i sikte så nu gäller det att gnugga sömnen ur ögonen och vända på dygnet för nu kör vi! Jag inleder veckan med en Topp 5 lista på favoriter just nu.

topp101

1. Julen åkte ut, det blev grönt på marken och fåglarna kvittrade. Men så kom helgen och med det snö i massor, men vad gör det då tulpanerna är prisvärda igen och med det så är det blomstrande vår hemma hos många av oss redan nu. Bildkälla.

topp102

2. Vissa saker blir man bara inte för gammal för. Målarböcker är något som roat mig hela livet, på olika sätt så klart men de har ändå alltid funnits där. Nu som vuxen tycker jag det är snudd på meditativt att att måla i dem, favoriten har länge varit denna som jag delar med dottern men idag hittade jag en ny finfing hos Inreda.com som jag blev mycket nyfiken på.

topp106

3. Hade Astrid varit lite yngre så hade jag slagit till på denna ursöta vårkappa till henne, som en pralin är den. Nästan så jag skulle vilja slå till på en snarlik för oss lite äldre flickor, men i rådande klimat så krävs det något varmare helt klart.

topp104

4. Nytt år nya mål. Köpte nya numret av Elle Mat & Vin när jag handlade sist och har redan hunnit prova salladen på omslaget, himmelsk! Kombinationen sojabönor, chili, rödlök och salta cashewnötter kommer jag att återkomma till igen när jag gör kycklingsallad framöver. Perfekt kombo. En annan på papperet perfekt kombo som tidningen tipsade om är den nya matpodden som Leila Lindholm & Niklas Ekstedt bjuder in till på fredagar framöver, exakt start datum vet jag tyvärr inte men jag ser mycket fram emot att ta del av resultatet.

topp105

5. I december såg jag filmen You`re not you med Hilary Swank i en av huvudrollerna och blev så berörd att jag inte släppt den helt än. Den handlar om Kate (Swank) som får diagnosen ALS i början av filmen och hur den diagnosen sedan präglar Kates liv men även livet för de runt om henne. Stark till tusen är den och jag har nog inte gråtit så mycket sen jag såg, ja Hilary i PS I Love You. Det är lika så dessa två filmer, hemska men även fulla av kärlek. Se om ni har chansen, en trailer hittar ni här!

En riktigt fin start på veckan till Er alla!

signature