Favorit i {nertonad} repris!

lyan101

Jag tyckte att det var något bekant över denna lägenhet som nu är till salu i Malmö via Bolaget. Och efter en snabb titt i inspirationsmappen så hittade jag den i en mapp märkt Nina P?. Om den visade sig vara Nina Perssons i Cardigans vet jag inte, men lägenheten var riktigt bloggodis för något år sedan. Minns ni?

lyan102

Om lägenheten blev såld då 2012 vet jag så klart inte heller, men när den nu åter ligger ute till salu så är det med många likheter men mycket av det personliga avskalat. Tavlorna är borta, men den fina skänken med spegeln och ljusslingan lever kvar till exempel.

lyan103

Just denna bild är min favorit av bilderna från tidigare försäljning, rörig men ack så hemtrevlig.

Alltid roligt att se samma lägenhet på två helt olika sätt. Vill ni kika lite till så hittar ni de gamla bilderna här, och den nya annonsen här!

Fin onsdag till er!

signature

Days & Weekends: 7 a week # 15

Jag missade veckolista nummer 14 förra veckan då vi hade släkten från Värmland på sportlovsbesök och hade fullt upp med att umgås, men nu har de åkt hem och jag ger mig på lista nummer 15. Häng med!

manlist4001

70 – talet är tillbaka som bekant och jag är inte helt bekväm. Än. Dessa jeans från Zara talar dock till mig. Den randiga toppen till är pricken över i.

manlist4002

ACO:s hudvårdsserie har fått ett nytt och fräscht utseende och nytt namn. Daily Care är en komplett hudvårdsserie som är uppdelad i 25+ och 40+, just nu så provar jag nattkrämen för 40+ och jag är så här långt mycket nöjd. Återfuktar finfint för ca 200 kr per burk.

manlist4003

Jag kunde inte hålla mig längre så i förra veckan köpte jag hem vårens första Mårbacka pelargoner. Ostadigt ute, stabil vår inne. Precis som det ska vara just nu.

manlist4004

Fokus låg på annat håll som sagt förra veckan så premiären av House of Cards har jag skjutit upp tills helgen som kommer för egen del. Förutom plotten i stort säsong 3 så ser jag mycket fram emot att se Claire Underwoods outfits när hon nu är First Lady. Galant är bara förnamnet troligen.

manlist4005

Ok, så jag fick inte till det riktigt med boken Fifty shades of grey och hade egentligen inga planer på att se filmen. Men det ena ledde till det andra så nu har jag sett den. Och jag tyckte att den var helt ok faktiskt. Men bäst tyckte jag nog att filmmusiken var ändå, så nu nynnar jag på Ellie Goulding igen och har addat filmens soundtrack på Spotify.

manlist4006

För någon vecka sedan larmade min hårddisk rött och det tvingade mig att åter igen dumpa bilder. Jag sparar på precis allt i bildväg som jag tycker är inspirerande, och detta sparande är allt från planer för framtiden till inspiration till lördagens middag. Allt fint så, men de bilder som jag inte egentligen tänkt spara på måste jag bli bättre på att slänga så snart det fyllt sin funktion. Dubbletter tycks jag också samla på, just denna bild är en riktig favorit som jag inte sparat inte mindre än 7 (!) gånger i inspirationsmappen på datorn, och som om det inte skulle räcka så låg den också som dubblett i mappen “For our summer house” på Pinterest. Himla fin är den allt!

tislist4007

Det blir mycket varm choklad här hemma just nu, jag har tidigare tipsat om en variant med Nutella ( man rör ner en sked Nutella i en kopp varm mjölk) och här kommer ett annat välbeprövat recept på en lite mer vuxen variant från ett nummer av Elle mat & vin. Gott både med och utan rom.

En riktigt fin tisdag önskar jag er alla!

Ps: Idag är det på dagen 50 år sedan denna film hade premiär. Älsk!

Här hittar ni Weronicas lista.

signature

Eat your Greens

Men så himla tråkigt det blir ibland, igår så knåpade jag ihop ett långt inlägg om mat hit och grönsaker dit. Tidsinställde, och poff så var det helt borta. Nåväl, jag tar det en gång till men i lite kortare version. Jo jag skrev om att vi fortsätter äta vegetariskt minst en gång i veckan hela familjen och att det fortfarande är de dagarna som jag längtar efter mest när jag planerar veckomatsedeln för kommande vecka. Sen har jag också så här 40 + kommit på att lunch är inte ett mål för mig riktigt. Om jag äter varm mat så blir jag så trött efter en stund att det blir svårt att fokusera, så sen en tid tillbaka så är det sallad till lunch som gäller för mig. Och tröttheten? Jo, den är nästan snudd på borta.

sallad205

Och när det kommer till sallad så finns det ju precis hur många varianter som helst, endast fantasin och kylskåpets innehåll som sätter stopp. Jag åter kommer till Pinterest lite då och då, men det är en fantastisk källa till inspiration när det kommer till mat. Kanske min främsta just nu. Så jag fyller jag på mappen Healthy och mumsar min sallad i mycket angenäm takt denna vår. Efter en sen startsträcka så har ja även börjat tillsätta lite granatäppelstjärnor till salladen varje dag och det efter att ha sett detta inslag hos Malou. Linfrön som nämns där är jag fortfarande lite osäker på men det fanns en hel del annat spännade att sprinkla på sina frukostar och luncher för att få ut mximal nyttofaktor. Värt att kika på när ni får en stund över.

En riktigt fin kväll önskar jag er alla!

Bildkälla (Med citat skrivet av mig)

signature

Days & Weekends: 7 a week # 13

Så var det tisdag och det betyder ny lista, inte så mycket att orda om utan vi kör igång med en gång tycker jag:

manlist2001

I vår ska byxbenen vara vida och lite korta. Inte ultimat på mig själv får jag lov att erkänna men det är himla fint på de som kan bära upp dem. Just dessa svarta hittar man hos H&M.

manlist2002

När vi var till Stockholm i november bodde vi på Scandic Grand Central, det var mycket som var bra med det hotellet men det jag tog med mig hem var tvålen som fanns på rummen. Ja, jag tog inte med mig just den utan jag köpte mig en egen efter att jag provat och gillat på rummet. Hela serien rekommenderas varmt av oss här hemma, mild, dryg och utan parabener. Sånt man gillar med andra ord.

manlist2003

Som ni vet ser jag inte så gärna på tv utan streamar tv-serier när tiden finns i stället. Just nu är jag helt uppslukad av Nashville, detta drama som kan vara det mest “dramiga” jag sett på länge. Jag till och med börjar tycka att musiken är helt ok :). Det är också mycket imponerade att de alla sjunger själva, till och med barnen. Nashville går på TV3 nu, men man hittar säsong 1 och 2 på Viaplay samt att det kommer ett nytt avsnitt i säsong 3 varje vecka. Missa inte!

Snart är Frank Underwood tillbaka också på Netflix, den 27 februari smäller det. Sen ett tips till er som missat True Detective också är att serien har premiär på Svt 1 ikväll kl 22. Mörkt, men sjukt bra!

manlist2004

Sundance filmfestival har tillsammans med Penumbra Fontation gått ihop och skapat fotokonst med hjälp av den gamla konstens fototeknik. Resultatet blev dessa 45 vackra porträtt på festivalens lysande stjärnor, här ovan ses Alexander Skarsgård. Hans och de övriga 44 porträtten hittar ni här. Jag skulle gärna pryda mina väggar med flertalet av dem.

manlist2005

Martins Björks låt är inte bara svängig den har ett viktigt budskap också. Om man söker ordet ricochet på Wikipedia står det:  A ricochet (/ˈrɪkəʃeɪ/ rik-ə-shay) is a rebound, bounce or skip off a surface, particularly in the case of a projectile. The possibility of ricochet is one of the reasons for the common firearms safety rule “Never shoot at a flat, hard surface“. Fint så.

manlist2006

I vår släpper Ikea en ny bok som är till brädden fylld med deras tips på hur man på bästa sätt maximerar sin förvaring hemma. Man tackar! Boken heter “HITTA! DEL 1” och släpps på Ikeas varuhus i april. Men redan om någon dag kan ni läsa mer om boken och se fler bilder här!

tislist2007

Idag är det fettisdagen, denna dag som semmelälskare övat sig inför sedan början på januari :). Men det är inte bara semlornas dag det är även pannkakornas och det är den vi kommer fira här hemma ikväll, och då med inspiration av Donald Skehan fantastiska tillbehör. Åhh, längtar redan!

En riktigt fin tisdag önskar jag er alla!

 

signature

Vårfavoriter x 6

Under några dagar nu har solen gassat och snön drar sig sakta men säkert tillbaka. Det är mycket lätt att dras med nu i förhoppningen att påsken är precis runt hörnet. Men tydligen drar det in kyla och moln redan i helgen så jag skyndade mig att göra ett litet collage med vårkänslor för det är den jag längtar efter mest just nu. Våren.

onskelista601

1. Finaste vårjackan från Wera är nyhet hos Åhléns denna vecka. 2. Mönstrad sjal i behaglig beige, supermjuk dessutom. 3. Broderad clutch som passar perfekt till jackan från Wera, till finfint pris dessutom. 4. Den enda boken som jag förhandsbeställt från årets bokrea, det blev En afrikansk kärlekshistoria då jag fått den så varmt rekommenderad. 5. Så snart isen är borta från gatorna så skor jag på mig ett par sneakers och börjar promenera på allvar igen. Som jag längtar. 6. Denna vår tänker jag mig lite ljusare naglar, jag har oftast gråskala året om men lite smutsigt rosa provar jag gärna.

Fin torsdag till er alla!

(Själv ska jag städa och handla ….)

signature